Belediye tarafından 2016 yılı ilkbaharında yapımına başlanılması planlanan Belediye Kadın İş Hanı projesinin tanıtımı yapıldı. Projesi bitme aşamasında olan Belediye Kadın İş Hanı, birçok farklı mimari ele alınarak ve modern mimari sistemleriyle geliştirilerek yapılması planlanmaktadır. Projede yapının dış hatları doğal ve mekanik taş kaplama olarak eski tarihi yapı görüntüsü sağlayacak şekilde tasarlanırken, odalarda ise kubbeli sistem, dış tarafta revaklar ve kemerli sistem olarak düşünülüyor. Geçiş hollerinde ise tonozlar kullanılarak yapı estetiği bir bütün olarak tasarlanacak. Projede engelliler için bütün engellerin kaldırıldığı ve tamamen engelsiz bir yaşam hedefleniliyor. 

Projede en alt katta bulunan Belediye Kadın Konuk Evi’nde uzak mahallelerden gelen kadınların dinlenme, çocuklarını uyutma, televizyon izleme ve gün içindeki ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilecekleri bir alan oluşturulacak. Üst katta ise yine kadınların ekonomik girişimine katkı sunacak ve eski yöresel mimari oturma düzeni düşünülerek odalarda kahvaltı salonları ve cafe gibi nezih, sıcak ve güzel bir ortam oluşturulması planlanıyor. 
Projede, toplamda ortalama 13 metrekare olan 19 iş yeri, fitness salonu, çocuklar için oyun odası, uyku odası, emzirme odası, mutfak, salon, dinlenme odası bulunuyor. 

Proje hakkında bilgi veren Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan, "İlçemizde yapmayı düşündüğümüz Kadın İş Hanımız, kadın emeğinin daha görünür kılınması açısından önemli bir proje. Proje sayesinde kadın artık kendi emeğini kendi iş yerinde kadına özgü bir şekilde satışa sunabilecek. Projede asıl hedeflediğimiz, toplumun kadına bakış açısının değişmesi ve emeğini görünür kılıp sahiplenmedir. Projemiz halkımızdan büyük bir beğeni aldı. Umarız projemiz ileriye dönük bir takım başka projelere de öncü olacaktır. İlçemizde yaşayan kadınların projeyi sahiplenerek katkı sunmalarını bekliyoruz. Şimdiden bütün halkımıza hayırlı olsun" dedi. 

Editör: Wan Haber