Yeni yılın ilk bebeği Van Kadın Doğum Hastanesi’nde dünyaya geldi. Muradiye ilçesinde ikamet Tangül Öner’in saat 00.03’de sezaryenle bir erkek bebek dünyaya geldi. 3 kilo ağırlığındaki erkek çocuğa ‘Ömer’ adı konuldu. 10’uncu çocuklarının sağlıklı dünyaya gelmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirten anne Tangül Öner Kürtçe yaptığı konuşmasında, "Benim 8 kız, bir tanede erkek çocuğum vardı. Şimdi iki erkek çocuğum oldu. Çok mutluyum” dedi.

Öte yandan 9’uncu kardeşinin olmasına çok sevindiğini ifade eden Cemile Öner de, “2016 yılının ilk bebeği benim kardeşim oldu. Ben çok sevindim” şeklinde konuştu.

Öte yandan yeni yılın ilk bebeğini ziyaret eden Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik, ‘Bebek Ömer’in yakasına altın taktı. Bebeğe ve annesine sağlıklı uzun ömürler dileyen Gedik gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Sağlık çalışanları ile bir arada olmak için geldiğim Van’da yeni doğan Ömer bebeğimize ve ailesine hayırlı ve uğurlu olsun demek bize nasip oldu. Bütün arkadaşlarımızla yeni yıla hep birlikte Van’da girdik. Onlarla birlikte burada olmak nasip oldu. Tüm vatandaşlarımıza mutlu ve huzurlu bir yeni yıl diliyorum” ifadelerine yer verdi.

2-206.jpg

Editör: Wan Haber