Vangölü Aktivistleri üyeleri, Van Gölü’nün güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla 23 Ocak’ta gölde yüzecek. Tatvan'da düzenlenecek etkinlik saat 11:00’de başlayacak. Konuyla ilgili Wan Haber’e açıklamalarda bulunan Vangölü Aktivistleri Derneği Başkan Yardımcısı Ali Emrah Dağer, Van Gölü’ne dikkat çekmek amacıyla etkinliği yaptıklarını belirtti.

Dağer, bu çalışmaları turizme dönüştürme hedeflerinin de olduğunu dile getirerek, “Van Gölü eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Tüm mevsimlerde dikkati Van Gölü’ne çekmek istiyoruz. Bu coğrafyada çok fazla eşsiz güzelliğe yer sahipliği yaptığı için insanların buraya gelip görmesini istiyoruz. Kış yüzmeleri ise bir farkındalık çalışmasıdır.

Van Gölü’ne dikkat çekmek, korunmasını sağlamak ve gelecek nesillere temiz bir şekilde bırakmak istiyoruz. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olması ve farkındalığının artmasını istiyoruz. Ayrıca kuzey ülkelerde kış mevsimlerinde bu tarz etkinlikler çok fazla yapılmaktadır. Bizim de bu çalışmaları turizme ve farkındalığa dönüştürme hedefimiz bulunuyor” dedi.  

‘Soğuğa alışmalarını istiyoruz’ 

Etkinlikle ilgili bilgi veren Dağer, “Van Gölü çevresinde gerek kültürü, tarihi ve doğal güzelliklerle doluca şehirler bulunuyor. Hepsi çok kıymetli olduğu için korunmalı ve gelecek nesillere güvenle bırakılmalıdır. Etkinlik için açık kontenjan bulunuyor. Sınırlama bulunmuyor. Kaç kişinin katılacağını henüz bilmiyoruz.

Sağlıkla ilgili sorunu olmayan herkes katılabilir. Fakat soğuk su şok etkisi oluşturmaması için öncesinde katılımcılardan kar ile destek almalarını vücutlarına sürmelerini soğuğa alışmalarını istiyoruz. Sonrasında toplanan kişilerin toplu bir şekilde göle girip çıkmalarını istiyoruz. Fakat bu çok sınırlı bir süre çok fazla soğuk suya temas eden kişilerde hipotermi yani vücut ısının hızlı bir şekilde düşmesi ölümcül olabilir. Bu yüzden sadece kısa süre için yüzülebilir. Etkinliği Tatvan’da yapacağız” şeklinde konuştu.

Fatma Polatcan / WanHaber.com Özel

Editör: Wan Haber