Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe Mahallesi’nde Tuşba Belediye Başkanlığı’nın destekleriyle hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılacak Zeve Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Tuşba Müftüsü Zahit Demirel ve vatandaşların katıldığı temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan Tuşba Müftüsü Zahit Demirel, caminin 500 metrekare kapalı alan üzerine inşa edileceğini belirterek, “Camimizin alt katında bay ve bayanlara ait taziye evi, WC, üst kısmında ise cami olacak. Caminin 2 milyon 100 bin TL’ye mal olması bekleniliyor. Hayırseverlerimizden destek bekliyoruz” dedi.

Ardından konuşan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, “Birileri camileri yakabilir, bazıları Kur’an kursları yakabilir, ama birilerinin de yapması lazım. İnşallah bizler Allah rızası için bu süreçte, Rabbim ne kadar ömür nasip ederse yapacağımız en büyük hizmet Kur’an kurslarını, camilerimizi, külliyeleri ve buradaki gençlerimizin yetişebilmesi için geceli gündüzlü çalışacağız. Tabi bu camileri, bu Kur’an kursları ve özellikle bu tip hizmet alanlarını, taziye evlerini yine bu halkımız yapıyor, bu güzide insanımız yapıyor” dedi.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise, konuşmasına bir ayet okuyarak başladı. Arvas, “Allah’ı anmak için yapılan mescitlere engel olmak, yıkılmasına sebep olmak, yıkılmasına yüz tutması için orada engel olan insandan daha zalim kim olabilir? Mescid-i Aksa’da Kur’an-ı Kerim sayfaları yakılıyor. Kirli çizmelerle Mescid-i Aksa kirletiliyor. İşte, camilerin yıkılması için çalışan insanlardan daha zalim kim olabilir? Demek ki bunu yapanlar zalim insanlardır. Mescid-i Aksa bugün mahzundur. Mescid-i Aksa’yı birinci defa zulümden kurtaran Hazreti Ömer Efendimizdir (R.A). Ondan sonra haçlılara set oluşturan, adeta onlara kan kusturan, onları geri püskürten ecdadımız Selahattin Eyyubi’dir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kurban kesilerek temele ilk harç döküldü.

Editör: Wan Haber