WANHABER.COM - ÖZEL

Van’da geçtiğimiz dönem İpekyolu’na atanan kayyum sonrası İpekyolu Kaymakamı Cemil Öztürk tarafından Denizli’den Van’a özel olarak getirilen ve 3 müdürlüğe aynı anda bakan Zekeriya Çelik hakkında flaş iddialar öne sürüldü.

İpekyolu Kaymakamı ve aynı zamanda İpekyolu Belediye Başkan Vekilliği görevini yapan Cemil Öztürk, belediyede kendi ekibini kurmuş ve Denizli’den çok tartışılan bir ismi göreve getirmişti. Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde Spor dalında öğretim görevlisi olan ve alanıyla ilgisi olmadığı halde 3 önemli müdürlüğe vekâleten ataması yapılan Çelik için “Van’da adam mı kalmamıştı da işten anlamayan kişileri önemli yerlere getirdiniz” söylentileri çıkmıştı.

Kültür ve Sosyal İşler, Bilgi İşlem ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüklerine bakan Zekeriya Çelik, tepkilere rağmen bir anda İpekyolu Belediyesi’nin 2. Numaralı ismi haline gelmişti. WanHaber.com’a ulaşan ve ismini vermek istemeyen bazı vatandaşlar, Çelik hakkında flaş iddialarda bulundu. İşte o vatandaşların Çelik’e yönelttiği ve cevabını istediği o sorular.

  1. Görev sürenizin bitmesine yakın Van’da bir müteahhitten Konya’da yaşayan kardeşinizin adına 2 adet büro aldığınız iddia ediliyor. Siz Denizli’de, kardeşiniz ise Konya’da yaşadığı halde neden böyle bir ihtiyaç duydunuz ve bu büroların ödemesini nasıl yaptınız?
     
  2. Müdürlüklerinize birçok malzeme alım ihtiyacını il dışı firmalarından aldığınız ve Vanlı esnaflara kestirdiğiniz faturalar ile ödediğiniz iddiaları doğru mudur?
     
  3. Fazladan fuzuli bir şekilde yaptırdığınız Broşür, Katalog ve dergiler belediyenin deposunda çürümeye terkedilmiş. Madem bu kadar materyali dağıtamayacaktınız neden bu kadar fazladan yaptırdınız? Bunun karşılığında hangi firmalara ne kadar ödeme yaptırdınız?
     
  4. İl dışından gelen misafirlerinizi belediyenin imkânları veya araçları ile gezdirdiğiniz iddiası doğru mudur?
     
  5. Shopping Fest kapsamında dışardan getirdiğiniz “Freestyle Show” ödemesini nasıl yaptınız?
     
  6. Müdürlüğünüz tarafından yaptırdığınız “Gökbilimciler Çadırı” etkinliğinin ödemelerini (Çadır alımı dâhil) nasıl yaptınız?
Editör: Wan Haber