YYÜ ve KOSGEB işbirliği ile Van MYO’da yapılan girişimcilik kursunun sona ermesi nedeniyle sertifika töreni düzenlendi. 20 öğrencinin sertifika aldığı törende konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrenciler adına önemli bir gün yaşadıklarını söyleyerek, “Devlet baba artık babalık şeklini biraz değiştirdi. Direk iş vermek yerine iş kurma imkânı veriyor artık. Projeci, üreten bir nesil yetişsin diye KOSGEB gibi birçok kurum iş kurmak isteyenlere destek veriyor. Hem de çok ciddi miktarlarda destek veriyor. KOSGEB 100 bin lira destek veriyor iş kurmanız için. Ben üst düzey bir yönetici olarak emekli olduğumda 70-80 bin lira alacağım ama siz daha işe bile başlamadan 100 bin lira alacaksınız. Bu para çok ciddi bir miktar. Devletin sunduğu bu imkânı iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Sertifikalarınız hayırlı olsun. İnşallah güzel işler kurup arkadaşlarınızı da istihdam edersiniz” dedi.


KOSGEB Müdür Yardımcısı A. Hadi Arvas ise, YYÜ işbirliği ile ilk sertifikalarını dağıtmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “YYÜ’nün en şanslı öğrencileri sizlersiniz, çünkü daha mezun olmadan size 100 bin liralık çek veriliyor. YYÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Peyami Battal’a da ayrıca teşekkür ediyorum, Van’ı ve üniversiteyi çok güzel tanıttığı için” diye konuştu.


Van MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Menderes Koyuncu da, 100 bin lira destekli sertifika programını diğer fakültelerden önce kendilerinin düzenlediğini kaydederek, “Bu bizim biraz girişimcilik ruhumuzun olduğunu gösteriyor. Desteklerinden dolayı rektörümüze ve KOSGEB’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. 20 öğrenciye sertifikaları Rektör Prof. Dr. Battal, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Koyuncu ve KOSGEB Müdür Yardımcısı Arvas tarafından verildi.

Editör: Wan Haber