""


Rektörlük binası önünde Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması ile başlayan tören, daha sonra YYÜ Atletizm Sahası’nda devam etti. Öğrencilerin kortej eşliğinde tören alanına yürümesinin ardından saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler adına bir konuşma yapan Gevaş Meslek Yüksek Okulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi Nevin Taşçı, YYÜ’ne yurdun değişik illerinden, farklı okullarından ve farklı hayalleri gerçekleştirmek adına geldiklerini belirtti. Acısıyla tatlısıyla yorucu, bir o kadar da güzel bir eğitim sürecinden geçtiklerini ifade eden Taşçı, “Geçen zaman içerisinde farklı deneyimlere sahip kendini bilgiye adamış değerli hocalarımız sayesinde çok şey öğrendik. Her şeyden önce bu hayatta vizyon ve misyonumuzu çizdik. Biliyoruz ki başarıya giden yol, bazen çetrefilli olabilir. Önemli olan hedefe ulaşabilmektir” dedi.


Van’da yaşanan depremlere de değinen Taşçı, “Hepimiz 2011 yılında üzücü bir olay yaşadık. Van depremlerinde kimimiz evini kaybetti, kimimiz ise sevdiklerini. Ama bu süreç içerisinde bizden desteğini hiç esirgemeyen ve yanımızda olduğunu her an hissettiren Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal’a arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


""

Öğrenci velileri adına konuşan Çiğdem Değirmenci ise, ilde yaşanan depremlere rağmen eğitimlerini tamamlayabilmek için yılmadan usanmadan mücadele eden öğrenci ve öğretmenleri kutladığını belirterek, “Bu zor koşullarda yüksekokul birincisi olmayı başaran kardeşim Seher Değirmenci, ailemizin gurur kaynağı olmuştur. Üniversite hocalarının ve kardeşimin emeğine sağlık diyor, tüm mezun öğrencileri kutluyorum” dedi.


Van’da meydana gelen depremlere değinen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, özellikle deprem sonrasında tüm Türkiye’nin Van için seferber olduğunu belirterek, yardımlarını esirgemeyen herkese şükranlarını sundu. YYÜ’nin yeni eğitim-öğretim yılına yapılan 8 bin kişilik ilave yurt ve 496 adet lojmanla güçlü bir şekilde gireceğini vurgulayan Battal, “Yeni yapılan yurtlarla birlikte üniversitemiz, Türkiye genelinde diğer üniversitelerle mukayese edildiğinde yüksek barınma imkanına sahip olan üniversite haline gelecektir” dedi.


""

Konuşmalarında öğrencilerin birbirlerini sevmelerini, saymalarını isteyen Battal, “Unutmayın ki geleceğin yöneticileri, iş adamları sizler olacaksınız. Ülkemiz bu gün geçmişten daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duymaktadır. Bunu sağladığımız zaman, ülkemiz daha hızlı gelişecek ve hepimiz bundan maksimum düzeyde yararlanacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize bundan sonraki hayatlarınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


Folklor gösterisi ile devam eden törende Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) tarafından birinci olan 4 öğrenciye laptop hediye edildi. Birim ve bölüm birincilerine mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, yaş kütüğüne plaka çakılması, keplerin havaya fırlatılması ve Metin Barlık tarafından seslendirilen türküler eşliğinde halay çekilmesi ile son buldu.

Editör: Wan Haber