Taksim Gezi Parkı'nda bir önceki gece başlayan yıkım işlemini protesto eden İstanbullular Gezi Parkı'nda hala nöbette. Gündüz polisin nöbetteki kentlilere biber gazıyla saldırısı üzerine yüzlerce kişi saat 19.00'da Taksim Gezi Parkı'na geldi.

Önder: Bize gaz sıkanların da nefes hakkını savunuyoruz

Çadırların kurulduğu, halay çekilip horon tepildiği parkta ağaçlar için nöbet devam ediyor. Nöbete gelen Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Taksim'i kapsayan İstanbul ikinci bölgeden seçildiğini hatırlatarak “Ben bu ağaçların da vekiliyim” dedi.

“Biz bugün yıkım ekiplerini püskürttük ama onlar yarın yine gelirler. Bunlardaki neo-liberal sistemin iştahı bütün ormanları kesse yine doymaz. Aslolan bir farkındalık yaratmaktı ki bunu başardık.

“Büyük şehir belediyesi bu usulsüz işlemden ricat ettiğini resmi olarak açıklayana kadar biz burada nöbet tutacağız. Buradaki her bir ağacın nöbetini tutacağız, sabah olunca da ağaçlara tekmil vereceğiz. Civarda betonlaşmayan tek yer burası. Çay parası vermeden bir tek burada bir ağaç gölgesi altında oturabiliyoruz. Biz burada bize gazı atanların da nefes hakkını savunuyoruz.”bütün ormanları kesse yine doymaz."

Özgür: AKP'nin gece operasyonlarına alıştık

Gezi Parkı'nda nöbette bulunan ve gündüz gerçekleşen protestoda polis şiddetine maruz kalanlardan biri olan Deniz Özgür AKP ikidarının artık polis şiddeti olmaksızın meşru bir işlem yapamadığını ifade etti.

“Bugün burada görmüş olduğumuz şey AKP ktidarının bundan sonra yapacağı hiçbir işi polis şiddetine boyamadan meşru bir şekilde gösteremeyeceği anlamına geliyor. Bunu gerçekleştirebilmesi için gaz bombasına, polis copuna, biber gazına, TOMA'ya ve panzere ihtiyacı var.

“Dün akşamdan beri burada direnişteyiz. Muazzam bir direniş ve başarı sergilendi. Biz bugün yine sabahlayacağız. Çünkü biz AKP'nin gerek Meclis'te olsun, gerekse sokakta olsun gece operasyonlarına alışmış durumdayız. Dün yaşadığımız da böyle bir şeydi.

"AKP iktidarı gündüz vakti insanların gözüne baka baka yapamayacağı şeyi, gece vakti yapmayı denedi ama beceremedi. Çünkü bizim gözümüz her zaman AKP'nin, iktidarın yaptıkları üzerinde olacak."

Sanatçılar fidan dikecek

Taksim Dayaşması'ndan Akif Akbaş iki yıldır Topçu Kışlası Projesi'ne karşı mücadele ettiklerini, davaları devam etmesine, bilirkişi raporlarının parkın lehine gelmesine rağmen hukuksuz işlemlerin yapıldığını ifade etti.

Karmate grubundan Oktay Üst Karadenizli sanatçılar olarak bugün (Salı) saat 18.00'de parkta söklen ağaçların yerine ağaç dikeceklerini söyledi.

İstanbullular sökülen ağaçların yerine yeni fidanlar dikti. Nöbet konser ve film gösterimiyle devam ediyor. Bianet

Editör: Wan Haber