Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde sahne alan Yunan Piyanist Anastasios Pappas, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya'da buluşturan Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde sahne alan Yunan Piyanist Anastasios Pappas, unutulmaz bir konser verdi. Türkiye'de ilk kez konser veren sanatçı, Fazıl Say'ın Aşık Veysel'in anısına bestelediği "Kara Toprak" parçasını yorumladı. Sanatseverlerin beğeniyle dinlediği eser sonrasında Pappas, eserin duygu yüklü olduğunu ve gecede özellikle çalmak istediğini söyledi. Sanatçı ayrıca Musorgski'nin "Bir Sergiden Tablolar", F. Liszt 'in "Annees de pelerinage II Venezia e Napoli, S. 162" ve A. Ginastera'nın "3 Arjantin Dansı"nı da yorumladı. Konserin bis parçası ise Keith Jarrett'in " Heartland" adlı parçası oldu.
Konser sonrasında kuliste sanatçıyı tebrik eden ve kendisine bir plaket veren Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Deniz Filiz sanatçıya "Biz iki ayrı yakanın halkıyız. Aynı kültür ile yoğrulduk. Sizi Antalya'da görmekten ve festivalimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi. Pappas ise piyano festivalinde sahne almanın kendisi için çok özel olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Bir şehrin kendine ait bir festivalinin olması harika bir durum. Bu festivali düzenleyen Büyükşehir Belediyesi'ne ve organizasyondaki herkese teşekkür ederim. Burada olmak çok güzel. İzleyici muhteşemdi. Unutamayacağım konserlerimden birini yaşadım."
Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşen festivalin bir sonraki konserinde ise "Gidon Kremer Trio" sahne alacak. Letonyalı ünlü keman sanatçısı ve orkestra şefi Gidon Kremer, Gürcü piyanist Khatia Buniatishvili ve Litvanyalı viyolonsel sanatçısı Giedre Dirvanauskaite'den oluşan grup farklı tarzları ve yorumlarıyla dikkat çekiyor. İzleyicilere müzik dolu keyifli bir akşam yaşatacak olan Gidon Kremer Trio'nun konserinin 6 Aralık Perşembe günü saat 20:00'de Antalya Kültür Merkezi'nde izlenebileceği belirtildi.
(SÇ-HO-Y)

05.12.2012 13:18:31 TSI

Editör: Wan Haber