CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu Peynirciler Çarşısı esnafının sorunlarını dinledi. Kurukcu ve beraberindeki heyet, esnafı ziyaret ederek ayaküstü sohbet etti.

Ziyarete ilişkin bilgi veren CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, çarşı esnafının en çok artan kiralardan, kiralara eklenen faizlerden ve iş yapamamaktan şikâyet olduğunu söyledi.

Ziyaret sonrası Peynirciler Çarşısı önünde açıklama yapan Kurukcu, “Tarihi çarşıda toplam 50’ye yakın dükkan var. Bunlardan 41'i belediyeye ait. Mülk sahipleri burada kiracılarından kira almazken, belediyenin de pandemi sürecindeki aylarda ya kira almaması veya en azından yüzde elli almamasını talep ediyoruz. Peynirciler çarşısında kiralar 1800 TL ile 4000 TL arasında değişmektedir. Esnaflar da biriken o kiraların hiçbirini ödeyemiyor. Burada ki esnaf, pandemi yüzünden zaten satış yapamıyor. İlk ihaleye açıldığında buranın kirası 800 TL ile 1500 arası iken şuan 1800 TL'den 4000 TL'ye kadar kira ödeyenler var. Bizim de yetkililerden talebimiz; bu kiralarını ödeyemeyen esnaflardan faiziyle kira alınacağına, faizden vazgeçilip kalan kiralarının da ödemelerinde kolaylık sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı. (Prestij Gazetesi)

Editör: Wan Haber