Yükseköğretim Kurulu (YÖK) uzaktan eğitim sürecinde para karşılığında tez ödevi ve diğer ödevlerini başkasına yapanları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda para karşılığı tez ya da ödev yapılarak “nitelikli dolandırıcılık” ve “suça yardım” YÖK o ödevleri yapan internet sitelerini ve bu sitlere ödev yaptıran öğrencilere üniversiteleri dolandırmaya teşebbüs edenler ile ilgili kamu davası açmayı talep etti.

Suç duyurusu dilekçesinde öğrenciler için para karşılığı tez ve ödev aynı zamanda online sınavlarına da müdahil olduğu gerekçesiyle ve buna izin veren öğrenciler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ‘’Danışmanlık/tez yazım ofisleri yetkilileri ile bu yerlerden destek alarak tez, bitirme projesi, ödev gibi bilimsel çalışma üreterek kamu kurumlarını aldatanlar ve savcılıkça yapılacak soruşturma sonucunda tespit edilecek faillerin “dolandırıcılık”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suça yardım etme” suçlarından cezalandırılmaları istendi.’’

Editör: Wan Haber