YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde düzenlenen "Avrasya Üniversiteler Birliği 1. Yükseköğretimde İşbirliği Konferansı"nın açılışına katıldı. Burada konferans öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecinde üniversitelerin katkısıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:
 

“Burada asıl önemli olan büyük, küçük, az, çok demeden üniversitelerin bu sürecin bir parçası olmalarıdır. Bu sürece pozitif katkılar yaparak bu süreci etkilerinden üniversiteleri ve kampüsleri yaralandırarak. Bu belli bir şablonla belli bir standartla bunu sınırlamak mümkün değil. her üniversitenin kendi bulunduğu bölgedeki, şehirdeki sosyal dokuyla kültürel dokuyla alakalı farklılıklar var. Bu farklılıklar bizim zenginliğimiz. O bakımdan önemli olan üniversite camiamızın bu sürecin bir parçası olmalıdır. Bu sınıfta öğretim üyesi öğrenci ilişkilerinden bir dersin içerisindeki bir tartışmadan da gelebilir bu pozitif katkılar, kampüslerde yapılacak etkinliklere, çalıştaylara, konferanslara kadar yayılabilir. Bununda ötesinde o üniversitenin öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin o şehirdeki o şehirdeki süreçlere katkılarıyla şekillenebilir ve çok farklı boyutlarda yaşanabilir diye düşünüyorum.”
 

Üniversitelerde çıkan gerginliklerle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Çetinsaya, "Allaha şükür bunlar oldu bence bir iki gün içerisinde de bitti. Bugün gördüğümüz genelde bir sakinlik var bu da en çok bizi mutlu ediyor" dedi. Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili üniversiteleri bilgilendirmek amacıyla ziyaretler yaptığını belirterek, “Hem bu çözüm sürecinde üniversitelerimiz bilgilendirmek ve onlarla bu çözüm sürecine olacak katkılarımızı koordine etmek için bölgesel toplantılar gerçekleştiriyorum. Elazığ’dan başladım Türkiye’nin 7 bölgesini geziyorum. Orada hem rektörle hem öğrenci konseyi temsilcileriyle hem de öğrencilerle ayrı ayrı toplantılar yapıyorum. Ama şimdi iki kademe daha bunu ilerleteceğiz. Kısmetse 6 Haziran’da Van’da genel kurul üyeleri olarak toplanacağız bu sürece katkımızı açıklayacağız. Teker teker bölge üniversitelerini ziyaret edip, orada yine öğretim üyeleriyle öğrencilerle bir araya geleceğim” diye konuştu.

Editör: Wan Haber