Türkiye, Karataş ailesini "Polise hastanede dayak!" haberiyle tanıdı. O gün tüm TV 'ler Karataş Ailesi'nin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki polisi nasıl evire çeviredövdüklerini gösteren görüntüleri izledi. İşte bu korkunç görüntülerinbir saat öncesi ve bir gün sonrasının görüntüleri ortaya çıktı.

PANTOLON İNDİRMEYE İTİRAZ

Radikal gazetesinin haberine göre; Yenibosna'da oturan Servet ve Kemal Karataş kardeşler, 4 Ağustos 2012 akşamında iftar için evlerine gitmekteydi. İddiaya göre saat 19.30'da uyuşturucu kullandıkları ihbarı üzerine Önleyici Hizmetler Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından durduruldular. Tekstil işçisi Kemal Karataş'ın anlatımınagöre, evlerinin bulunduğu Yıldırım Beyazıt Caddesi'ne girdiklerinde, dört polis "Üzerinizi arayacağız" dedi.

Servet Karataş, sokak ortasında pantolonunun indirilmesine itiraz edince yere yatırılıp elleri arkadan kelepçelendi. Yolda, bindirildikleri polis aracında ve 75. YılPolis Merkezi'nde polis tarafından sırayla yumruk ve coplarla dövüldüler.

""

KAMERAYI KAPATIP DÖVDÜLER

Savcılık dosyasına giren kamera kayıtlarına göre, saat 19.54'te Avukat Görüşme Odası'na getirildiler. Kemal Karataş, kollarından sürüklenerek çıkarılırken odada Servet Karataş kaldı. Saat 19.59'da içeriye üç polis girdi. Biri, kameranın baktığı kapıyı, diğeri pencereyi kapattı.

GENÇ POLİS İTİRAZ ETTİ

Açılıp kapanan kapının aralığından şu manzara görülüyordu: Polisler ilkin hep beraber, sonra teker teker Servet Karataş'a vuruyordu. Genç bir polis, pencereden dayağı izliyor, "Yapmayın" der gibi ellerini sallıyordu. Dayağa katıldığı anlaşılan bir diğer genç polis ise yumruk attığı elinin acıdığını belli edercesine kolunu sallıyordu. Sonra sırayla içeriye başkaca polisler giriyordu.

DÖVÜP DÖVÜP 112'Yİ ARADILAR

Kemal Karataş odaya, ağabeyinin yanına getirildikten sonra da dayak faslı sürdü. Bir komiser içeriye girip Kemal'in kafasını duvara vurdu, Servet'e tokat attı, çıktı. Bu dayak, aralıklı halde 20.35'e kadar devam etti. Dayaktan bitkin düşen Kemal'ın 'menenjit' hastası olduğunu öğrenen polis, 112'yi çağırdı. Polis ekibe "Buradatedavi edin" dedi. Fakat iki görevli, hastaneye götürmek zorunda olduklarını söyledi. Kemal Karataş'a göre, ambulansta sağlık görevlisinin yanında bile dövüldüler.

Editör: Wan Haber