Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, hurdacılık yaparak geçimini sağlayan 52 yaşındaki Süleyman Akbulut, senelerdir naylon çadırda yaşıyor.
Eşinden yıllar önce ayrılan bir kız babası Süleyman Akbulut, ailesinin kendisini dışladığını, hayatını kendi kurduğu naylon barakada sürdürmeye çalıştığını söyledi. Yıllardır ilçede bu şekilde yaşadığını dile getiren Akbulut, önceleri üstüne çektiği naylonun altında uyuduğunu, geçen sene bu naylon barakayı yaptığını anlattı.
Akbulut, "Bu baraka olmadan önce naylonun altında yattığım bazı geceler köpekler çok rahatsız ediyordu. Soğuk ve yağmurdan kaçan hayvanlar naylonun altına girmeye çalışıyordu. Bir ara iki tilki musallat oldu. Sonra bu barakayı sanayiden birkaç kişinin yardımıyla yaptım. Kapısı naylon da olsa kapatıyorum. Soğuktan ve yağmurdan daha iyi korunuyorum. Yardım severler yatak, battaniye verdi. Soğuklarda örtünüyorum. En azından dışarıda kalmaktan iyi. Yeşil kartım var. Kaymakamlığın 3 ayda bana verdiği 100 lira yardım var. Yeter mi derseniz elbette yetmiyor. Ama hiç yoktan iyi. Hurda toplayıp satıyorum. Tanıdıklar ufak tefek işlere çağırıyor, onlara gidiyorum" dedi.
Köyde anne, baba ve kardeşlerinin olduğunu, ancak kendisini istemediklerini söyleyen Akbulut, "Bir kızım var. Ama onu en son 13 yaşında gördüm. Şimdi 22 yaşında. İstanbul'da yaşıyor. Evlenmiş. Ben onu aradım, ama kızım da beni istemedi. O kadar kalabalık içinde yalnızım. Ruh sağlığım bozuldu artık. Bir yerde fazla kalamıyorum. Canım sıkılınca gece yarısı bile barakadan çıkıp geziyorum. Daha bu şartlar altında ne kadar yaşarım bilmiyorum" diye konuştu.
Akbulut, yetkililerden yardım istedi.
(ST-GD-MŞ-Y)

20.02.2013 14:00:59 TSI

Editör: Wan Haber