Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser’in yanı sıra binlerce kişinin katılımı ile ilk Newroz ateşi İpekyolu ilçesi Esenler Mahallesi'nde coşkuyla yakıldı. Esenler Mahallesi BDP Seçim İrtibat Bürosu önünde bulunan boş arazide gerçekleştirilen etkinliğine, vatandaşlar, yöresel kıyafetleri ile katılırken, Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.


Etkinlikte konuşan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Kürt halkının bugün alanlarda temel olan özgürlük taleplerini haykırdığını dile getirerek,” İşte meydan, işte özgürlük sevdalısı Kürt halkı. 2014 yılında Van her yere zaferin ve özgürlüğün örnek olduğu bir yer olacak. Sizler bugün dosta da, düşmana da gösterdiniz ki, hiç kimse sizi özgürlüğünüzden alıkoyamayacak. Bu ateş bizlere güzel günlerin, onurlu ve özgür günlerin habercisidir. Şimdiden başlayan zafer halayımızı 30 Mart’ta seçimlerde alacağımız rekor oylarla taçlandıracağız. Her bir belediye bize özgür bir yönetim demektir. Bizler bu seçimlerde özgürlüğümüzü tüm dünyaya göstereceğiz” dedi.


Ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Başkan Adayı Veysel Keser, vatandaşların Newroz'unu kutladı. Newroz’un özgür bir gelecek olduğunu ifade eden Keser,” Newroz, demokratik özerk bir yaşamdır. Newroz zulmün ve zalimin son bulduğu, bittiği gündür. Özgür bir kimlik, özgür bir dil, özgür bir kültür ve onurlu bir yaşamın adıdır. 30 Mart’ta Van’ın her tarafını özgürlük ateşi saracak” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Newroz ateşi Üçer, Bidav, Keser ve vatandaşlar tarafından yakıldı. Etkinlik, MKM müzik grubunun verdiği müzik dinletisinin ardından sona erdi.

newroz.jpg

newroz-001.jpg

newroz-002.jpg

newroz-003.jpg

 

Editör: Wan Haber