Başbakan Binali Yıldırım, MYK toplantısı öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

“Fırat Kalkanı harekatı sırasında 1 tankımızın isabet aldığı bilgisi var” diyen Yıldırım, bu bilginin henüz teyit edilmediğini söyledi.

Yıldırım’ın açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

“Güvenli alan oluşturma faaliyetleri devam edecek”

“Hudutlarımızın güvenliği sağlanana kadar, Suriye’nin güneyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri devam edecek, Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan bahsediyorum.

“Aynı zamanda yurt içinde de belirlenmiş 10-12, terör örgütlerinin yuvalandığı bölgeleri de bertaraf etmek için askerimiz, jandarmamız, polisimiz, geçici köy korucularımız canla başla çalışıyor.

“KHK’lerle, öncelikle yayınlananlarla, FETÖ irtibatlı kamuda istihdam edilenlerin memuriyetten çıkarılması yönünde bir karar alındı ve uygulamaya konuldu.

Açığa almalar

“Bölücü terör örgütünün faaliyetlerine katılmış, aracılık yapmış olan yerel yöneticiler ve memurlar olmak üzere benzer bir uygulamayı da başlatmış bulunuyoruz.

“Bunun ilk uygulaması Milli Eğitim’de başladı ve bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler, belediyeler hakkında bu tip suça karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş veya izin vermiş olan belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun ve diğer kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak. Bunların nasıl yapılacağı kararnamede açık şekilde belirtilmiştir.

“Güney hudutlarını emniyet altına almak”

“Bizim Cerablus’taki işimiz ülkemizin güney hudutlarını emniyet altına almak. Terör grupları zaman zaman sınırlarımız içerisindeki bölgelere roket ve füze gönderiyorlar.

“Şu ana kadar 29 civarında vatandaşımız hayatını kaybetti. Tehditleri ortadan kaldırmak için ÖSO’ya destek vererek bir operasyona başladık.

“Bu operasyonun amacı Suriye’nin toprak bütünlüğünü bozmak değil. Bu iki hususu yüzde yüz sağlayıncaya kadar devam edecek. Sadece DAEŞ değil, diğer terör gruplarıyla PYD ile mücadelemiz sürecek.”

İMCTV

Editör: Wan Haber