Alınan bilgiye göre, saat 12.30 sıralarında Söğütlü beldesine bağlı Hacıilyas mevkisinde Hasan Bahçıvan’a ait koyunları satın almak için, Elbistan’a bağlı Tapkırankale köyünden gelen Mustafa Aydemir ile Kazım Candemir, hayvanları otlatan çobanlar Adem Çiçek (30) ile Ali Demir (40)’in üzerine yıldırım düştü. Kazım Candemir ile Mustafa Aydemir olay yerinde hayatını kaybederken, çobanlar Ali Demir ile Adem Çiçek yaralandılar. Ayrıca, yıldırım düşmesi sonucu 21 koyun da telef oldu.


Olayın ardından bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri gönderilirken; bölgenin dağlık, havanın da yağışlı olması nedeniyle ekipler hareket etmekte güçlük çektiler. Olay yerine sevk edilen ambulanslar çamura saplanırken, köy sakinlerinin traktörleri ve Özel İdare Müdürlüğü tarafından gönderilen iş makinesinin yardımı ile kurtarıldılar.
Yıldırım sonucu yaralanan 2 kişi, ambulansla Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Diğer ambulanslar olay yerine ulaşamadığı için, yıldırım çarpması sonucu hayatını kaybeden Mustafa Aydemir ile Kazım Candemir’in cenazeleri, Cumhuriyet Savcısı’nın yaptığı incelemenin ardından, traktör römorkuna konularak ambulansların beklediği yere kadar götürüldü.


Cenazelerin konulduğu ambulans, yine traktör yardımı ile ana yola kadar çıkarılırken, cenazeler hastane morguna konuldu.
 

Editör: Wan Haber