Eğitim konusunda örnek projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, 15 mahalle konağında bin 250 çocuğa ücretsiz okul öncesi eğitim veriyor. Hem çocuklar hem de veliler eğitimden büyük bir memnuniyet duyarken, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'e teşekkür ediyorlar.
Bin 250 öğrencinin tek kuruş ödemeden bu hizmetten yararlanabildiğini ifade eden Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Çocuklarımızı okuldan önce okula hazırlamak çok önemli. Çünkü bu çocuklarımız bizin en önemli unsurumuz. Onların geleceğe en işi şekilde hazırlanmaları ise en önemli meselemizdir" dedi.

VELİLER ÇOK MEMNUN
Merkez Yıldırım ilçesindeki minik öğrenciler, okul öncesi eğitime belediye tarafından yaptırılan lüks mahalle konaklarında hazırlanıyor. Şu an sayısı 15'i bulan konaklarda bin 250 öğrenci eğitim almaya başladı. Yavrularını ana okuluna gönderme imkanı olmayan aileler, uygulamadan son derece memnun. Verilen eğitimle çocuklarındaki gelişimin yüzlerini güldürdüğünü anlatan veliler, "Buraya gelmeye başladıktan sonra çocuğumda bir çok değişiklik oldu. Önceden daha hiperaktifti. Saygı kurallarına uymayı öğrendi. Uykusu düzene girdi. Şarkı söylemesi el becerileri, resim yapması ve boyamada çok önemli ve hızlı mesafe kat ettik. En önemlisi ide büyüklerine saygısı arttı. Yetkililere teşekkür ederiz" dediler.
Eğitim kökenli bir başkan olduğunu ve göreve geldiğinde 'Ben yok, biz yarız' anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Yıldırım'ın sosyal belediyecilik ve kentsel dönüşümde yılın belediyesi seçildiğini hatırlattı.

ÖĞRETMENLERİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VERİYOR
Eğitime çok büyük önem verdiklerini hatırlatan Başkan Keskin, "Bu yüzden eğitim alanında bir çok hizmetleri gerçekleştirdik. Okul öncesi eğitim son derece önemli. 'Ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımızı okuldan önce, okula hazırlamak çok önemli. Çünkü bu çocuklarımız bizin en önemli unsurumuz. Onların geleceğe en işi şekilde hazırlanmaları ise en önemli meselemizdir." dedi.
Yapılan mahalle konaklarında bir çok üniteyi bir araya topladıklarını ifade eden Başkan Keskin, "Örneğin muhtarlık, tahsilat bürosu, kadınlar için lokal, genç ve kadınların kurs görecekleri yerler... Ve bunlardan bir tanesi de okul öncesi eğitimdir. Çocuklarımızın okul öncesi eğitimi için biz mahalle konaklarını dayayıp döşüyoruz. Hazırlayıp tefrişini yapıyoruz. Öğretmenlerini Milli Eğitim Müdürlüğü'nden talep ediyoruz ki, öğrencilerimiz o müfredatla okula hazırlanabilsin. Ve okuldan önceki bu hazırlık sınıflarında çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Bunlar şuan bizim 15 mahalle konağımızda devam etmekte. Ve yaklaşık bin 250 çocuğumuz tek bir kuruş ücret ödemeksizin, bu hizmeti alabilmekte. Velilerimiz de bu durumdan çok memnunlar. Çünkü çocuklarını ana okullarına göndermek belki sorun teşkil edebilir. Ama hemen evinin yanındaki mahalle konaklarımızda bu çocuklarımızı okul öncesi eğitime göndermeleri, onlar açısından hem masrafsız, hem de daha kolay oluyor. Biz de bunlardan mutluluk duyuyoruz. Az önce çocuklarımızı dinmedik, onları seviyor ve onlar bizim geleceğimiz diyoruz" diye konuştu.
(OSM-İHS

05.02.2013 11:45:05 TSI

Editör: Wan Haber