Trabzon'da Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Forum Alış Veriş Merkezi'nde Polis Araç Gereçleri Sergisi açıldı. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Jandarma Alay Komutanı Turgay Aras, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gökhan Bali ve beraberindekiler sergiyi gezerken özellikle emniyet kemerinin önemini belirten simülasyon gösterisi dikkat çekti.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı konuşmada özellikle trafik kazalarına dikkat çekerek emniyet kemerinin önemine vurgu yaptı. Vali Öz, “Kolluk Hizmetleri'nin aslında vatandaşların huzur ve güvenliği için devletimizin hukuk ve insan hakları çerçevesinde yürüttüğü hizmetler olduğunu vurgulamaktır. Bu amaçla bir dizi etkinliğimiz var. Okullarımıza, toplumdan her kese ulaşarak bu hizmetlerin önemli olduğunu anlatmak istiyoruz. Bunun için Forum Trabzon Alışveriş Merkezimizin içerisinde emniyet hizmetlerimizin farklı boyutlarıyla kullandıkları teknikleri materyalleri eğitim malzemelerini ve çeşitli yönlerini değerlendirdik. Olay yeri, asayiş bütün birimlerinin nasıl çalıştığını ve hizmet ettiğini görselleriyle beraber vatandaşlara ulaştırmak istedik. Burada daha çok emniyet birimlerimizin kullandığı araçları ve bunların özellikle çocuklarımıza gençlerimize insanlarımıza fonksiyonlarını anlatmak istedik. Trafik için en önemli konulardan biri olan emniyet kemeri uygulamasının simülasyonla gösterilmesi amacıyla buraya getirdik” dedi.


Sergide narkotik dedektör köpeği 'Liza' en fazla ilgiyi çekerken emniyet kemerinin önemini anlatan simülasyon gösterisi ilgi ile izlendi.


Öte yandan Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise “Ülkemizin gündemini sürekli meşgul eden trafik kazalarında yaklaşık olarak her yıl ortalama 7 bin insanımız hayatını kaybetmekte 220 bin insanımız yaralanmakta ve sakat kalmaktadır. Bilimsel araştırmalar emniyet kemeri kullanmanın trafik kazaları neticesi meydana gelen ölümlerde yüzde 45, yaralanmalarda yüzde 50 oranında azalma sağladığını göstermekte olup ayrıca, yaralamalı trafik kazalarında yolcu ve sürücülerin yüzde 25'nin çarpmanın etkisiyle araç dışına fırladığı ve bunun sonucunda üç kişiden birinin öldüğü, emniyet kemeri kullanılması halinde ise yaşama şansının beş ile otuz kat arttığı tespit edilmiştir” denildi.

Editör: Wan Haber