Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın 1 Ocak 2019 günü İpekyolu ilçesi Bahçıvan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir gece kulübünde meydana geldiği belirtildi. İş yeri çalışanları A.Ç, T.A. ve Y.D. isimli 3 şahıs, şüpheliler tarafından silahlı ve bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandı. Yaralılardan Y.D. isimli şahıs kaldırıldığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

aw588490_02-001.jpg

Kasten öldürme ve yaralama olayı ile ilgili polis ekiplerince yapılan araştırmalarda; yılbaşı gecesi saat 03.00’de gece kulübünün çalışanları tarafından iş yerini kapatmak istemesi ve içeride bulunan bir grubun alkol almaya devam etmek istemesi üzerine kavga çıktığı belirlendi.


aw588490_03.jpg
 

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince olayın firari şüphelilerinin yakalanmasına yönelik yapılan sokak ve güvenlik kamerası çalışmasında; olayı gerçekleştiren şüpheli şahısların farklı suçlardan kaydı olan A.Ç, T.D, C.S, S.Ç, F.B, O.C, İ.K. ve S.K. olduğu tespit edildi. Bunun üzerine yapılan eş zamanlı operasyonda; A.Ç, T.D, C.S, S.Ç, F.B, O.C. ve İ.K. isimli 7 şüpheli şahıs ve olayda kullanılan bir adet ruhsatsız tabancayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

aw588490_06.jpg

Gözaltına alınan şüphelilerden O.C.’nin 4 yıl 4 ay, F.B.’nin 3 yıl 9 ay cezaların bulunduğu ve cezaevi firarisi oldukları, F.B, O.C. ve İ.K. isimli 3 şüphelinin de farklı tarihlerde meydana gelen iki “kasa hırsızlığı” ve üç “iş yerinde hırsızlık” olmak üzere toplam 5 olayın firari şüphelileri olduğu tespit edildi. 

Adli makamlara sevk edilen A.Ç, T.D, C.S, S.Ç, F.B, O.C. ve İ.K. isimli 7 şüpheli şahıs tutuklanırken, firari şüpheli S.K.’nın yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği belirtildi. (İHA)

Editör: Wan Haber