İnsanlar merak ediyor, hastalandıklarında ya da acile gitme gereksinimi hissettiklerinde ne yapacaklar? Hastane gidebilecekler mi? Nereden izin almaları gerekiyor? Bütün bu soruların cevapları ve çok daha fazlası haberin detayında...

Acil durum sebebiyle hastanelere gitmek zorunda kalan yurttaşlar, internet uygulamaları üzerinden araştırmalarını gerçekleştirmeye başladı. Peki, sokağa çıkma yasağında  hastaneye gidilir mi? işte yılbaşı yasağında hastaneye gitme hususu ile ilgili merak edilenlerin tamamı sizleri bu makale içerisinde bekliyor...

Sokağa Çıkma Yasağında Hastaneye Nasıl Gidilir?

  • Sokağa çıkma yasağında ya da yılbaşı hastalığında sağlık randevuları ile ilgili genelge de bulunan madde şu şekildedir:

Zorunlu sağlık randevusu bulunanlar (Kızılay’a yapılacak kan ve plazma bağışları da dahil olmak üzere) Sokağa çıkma kıs kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek suretiyle muaf tutulabilecektir.

  • Bilindiği gibi daha önce sokağa çıkma yasaklarında hastane veya eczanelere gitme bahanesiyle dışarı çıkanlar için yüklü miktarlarda cezai işlemler uygulanmıştı.
  • 4 gün sürecek yılbaşı yasağında bir vatandaşın hastaneye ya da eczaneye gitmesi için gerekli olan şartlar genel itibariyle zorunlu doktor randevusu alınmış olması şartı ile ve bu durumu belgeleyebilecek kişilerin sokağa çıkma yasağından muaf tutulduğu belirlenen hususlar içerisinde yer almaktadır.
  • Bir vatandaş, yılbaşı gecesi ile ilgili uygulanan 4 günlük sokağa çıkma yasağının herhangi bir saatinde diyelim ki dışarı çıktı. Hastaneye ya da eczaneye gitmesi gerekiyor. Karşısına çıkacak başta polis olmak üzere diğer kolluk kuvvetlerine hastaneye ya da eczaneye gitmesi gerektiği ile ilgili bir belge ibraz etmesi gerekir ki sokağa çıkma yasağını deldiği için cezai işlem uygulanmasın diye.
Editör: Wan Haber