Genel manada düşünüldüğünde yılan ekosistem açısından oldukça faydalı bir hayvandır. Fare, sıçan, hamam böceği ve diğer başka böcek türleri olmak üzere birçok haşerenin nüfusunu kontrol altında tutar. Fakat pek çok yılan sürüsü zehirlidir. Yılanlar Nasıl Uzaklaşır, Bunların bir kısmı evcil hayvanlar ve insanlar başta olmak üzere çeşitli canlılar için tehlike oluşturdukları bilinmektedir. Bu nedenle yaşanılan yere bağlı olarak bahçelerden yılanları uzaklaştırmanın önemli bir faktör olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca doğada yürüyüş yaparken ya da gezintiye çıkarken yılanları uzaklaştırmak gerekecektir. Yılanlar Nelerden Korkar?

Bahçeye Gereksiz Eşyaların Konulmaması Gerekir

Yılanlar, özellikleri itibari ile tuzak kurarak avlarına saldırırlar. Bu nedenle bahçe gibi sık kullanılan alanlarda gereksiz eşyaların dağınık şekilde durması yılanlar için barınak olacaktır. Bu tür eşyalar yılanlara saklanmaları için mükemmel ortamlar hazırlayacaktır. Bu nedenle bütün bunların bahçelerden çıkarılması yılanların sığınacakları liman sayısını azaltacaktır.

Kısa Boylu Ot Topluluklarından Uzak Durulmalı

Kısa boylu ot topluluklarının tehlike arz ettiği gibi bazı çalılar ve diğer bitki toplulukları da çevrede bulunan yılanlar için mükemmel gizlenme alanları olacaktır. Çimlerin biçilmesi gerekir. Bahçelerde bir yılanın sürünerek ilerlemesinin önlenebilmesi iyi bir yoldur. Çalılar ve sık bitkiler ile dolu bahçelerde yılanların ilgisini çekecektir. Olası bir yılan problemi ile karşılaşmaktan çekiniyorlarsa bireylerin, bu bitkileri sökmeleri, biçmeleri ve seyrekleştirmeleri gerekir. Fakat bu bitkilerin kalmasını istiyorlarsa bu bitkileri bahçelerin uzak köşelerine taşımaları, evin etrafından uzaklaştırılmaları daha da avantaj sağlayacaktır.

Olası Besin Kaynaklarından Kurtulmak Gerekir

Eğer bahçe ya da evin etrafında yılanların yiyebilecekleri herhangi bir besin maddesi varsa yılanların akın etmesi ve ev ile bahçede gezinmesi olağan bir hal alacaktır. Yılanların türlerine bağlı olmakla beraber hamam böceği ve çekirge gibi büyük böcekler ya da fare ve sıçan gibi küçük memeliler var ise bu durum yılanları davetiye çıkaracaktır.

Eğer ki bireyler, yılanları yaşam alanlarından uzaklaştırmak ve saçacakları tehlikelerden uzaklaşmak istiyorlarsa özellikle de bahçelerin köşelerine nohut ekilmesi, bahçelerin kireçlenmesi, sarımsak ya da soğan ekilmesi gibi yöntemleri deneyebilirler. Çünkü yılanlar soğan, sarımsak gibi keskin kokuları hazmedemezler ve direkt uzaklaşırlar.

Editör: Wan Haber