Özalp ilçesinde 6 köyü ilçeye bağlayan yolda kışın kardan, yazın ise yağmurlardan dolayı oluşan çukurlar sürücülerin tepkisine neden olurken, yetkililere tepki gösteren Emek köyü sakinlerinden Dursunbey Taçoğlu (57), çukurların oluştuğu bölgeye el arabası ile toprak doldurdu.


Taçoğlu, yaklaşık 4 yıldan bu yana yolun onarılmasını beklediklerini belirterek, “Bu yamalar toprakla olduğu için yağmur yağdığı zaman tekrar bozuluyor. Geçen yıl Van Valisi Sayın Münir Karaloğlu köyü ziyaret etti. Bu yol gündeme geldi ama halen yapılmadı. Bu yol ilçeye 6 köyü bağlıyor. Bu nedenle her an kaza olabilir. Kaza olmasa bile acil hastaların hastaneye yetiştirilmesi engel oluyor. İş kaybının yanı sıra bu yolda sürekli gidiş geliş yapan araçlara maddi olarak zarar veriyor” dedi.


Amacının kimseye bir mesaj vermek olmadığını ifade eden Taçoğlu, “Sadece insanlık görevim olduğu için yaptım. 3 günde 7 kilometre yolu tek başıma kazma kürekle yaptım. Ben bir insan olarak kazma kürekle ile bu yolu 3 günde yaptıysam demek ki bu yolun yapılması zor değil ama her nedense 4 yıl yıldır yapılaması bekleniyor, yapılmıyor. Ben bu yolu Allah rızası için yapıyorum. Ne yapalım, köyümüz güzel. İnsanlar güzel ama yolumuz güzel değil” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber