Yeni sezonda bayan pantolon modası şıklıktan ziyade rahatlığa da fazlası ile önem vermiş durumda. Spor kesimlerden, klasik kesimlere hangi tarzda olursa olsun bayan pantolon modası kataloglarda rahatlığı sağlamayan hiçbir çizgiye yer vermemiş. Genellikle çalışan bayanların vazgeçilmez tercihi olan pantolonlar bu yıl ofis kıyafetleri için oldukça renkli ürün çeşitleri ile karşımızda olacak.


70’li yılların vazgeçilmezi olan etek pantolon kesimler ise bu yıl bayan pantolon modasında geçmişi özleyenlerin yüzünü gülümsetiyor. Bol kesimli pantolonlar, pastel renkli modeller, dikey çizgili klasik kesimler bu yıl sıkça karşılaşacağımız ürünler arasında. Yeni sezonda şalvar kesimlerle farklı bir tarza da yer vermiş. Şalvar kesimli klasik pantolonları mutlaka bir kez denemelisiniz. Kumaş olarak ise ağırlıklı olarak keten kumaş tercih ediliyor.
 

Yazın güzel ve cıvıl cıvıl olmak isteyenler çiçek desenli pantolon modelleri seçebilirler. Bütün kış giydiğiniz düz ve iç karartıcı renklerdeki pantolonlarınızdan sonra silkelenip, canlanmak için çiçekli pantolon modelleri seçmek doğru bir tercih olacaktır. Pantolonlarda dar paça, bol paça, dar kesim veya bol kesim olması sizin zevkinize ve tercihinize kalmış bir durum.


Bu yaz rengarenk çiçekli pantolonlar giyerek yazın coşkusu ve enerjisini yakalayabilirsiniz. Pantolonunuz birkaç renkten oluşursa onu kombinlerken tek renk bir üst tercih etmelisiniz. Pantolonunuz birçok renk içeriyorsa üst olarak da içinde bulunan renklerden birçok üst alabilirsiniz. Böylelikle bir pantolonu birkaç farklı üstle birlikte kullanabilirsiniz.

Puanların, kalın ve ince çizgilerin, zigzag desenlerinin, karelerin, yuvarlak veya oval figürlerin, keskin çizgilerin, floral desenlerin iç içe geçtiği grafik desenli elbise modelleri düzenli bir karmaşayı andıran bu görünümü seven kadınlar için geliyor. Yeni bayan moda trendleri arasında bulunan siyah beyaz elbise modellerinden birini kullanmak istiyorsanız grafik desenli elbiselere de göz atabilirsiniz. Çünkü çoğunlukla kısa veya diz üstü elbise tarzında olan grafik desenli elbiseler arasında bu iki rengin bileşimiyle tasarlanmış birçok model bulunuyor.

 

Eğer tamamıyla desenli olan modeller size göre değilse büyük bölümü düz renk kumaştan olup sadece eteğinin ön kısmı desenli olan bir modeli de tercih edebilirsiniz. Grafik baskılı elbiseler arasında etnik desenli elbise modellerini sevenlere göre parçalar da yer alıyor.

 

Bayanların en büyük tutkusu belki de ayakkabılardır. Topuklu, düz, çizme, sivri burun,… Liste uzar gider. Ancak en az kıyafetler kadar ayakkabı modası da değişkendir. Her sene yeni bir renk, yeni bir model yeni bir desen trend olabilir. Ancak ayakkabıya bu derece önemli bir bütçe ayırmak istemiyor olabilirsiniz. Onun yerine her sene bayan ayakkabı modasına uygun olabilecek birkaç parça ayakkabı modeli ile, hem gündüz hem de gece gezmelerinde şık ve stil sahibi görünebilirsiniz. Bu etkiyi sağlayabilmek için öncelikle siyah stilettolara ihtiyacınız olacak.

 

Saç modelleri içerisinde bayanların en çok tercih ettiği kısa saç modelleridir. Özellikle yaz sıcaklarında kısa saç modelini çok rahat kullanabilirsiniz. Kısa saç modeli hem bakımının kolay olması hem de modern görüntüsüyle çok tercih edilmektedir. Kısa saçlar sarı, siyah ve kızıl tüm bayan saç renkleri için uygundur. Kısa saç modası geçerliliğini hiçbir zaman kaybetmez, her dönem tercih edilmiştir. Yuvarlak yüz hatlarına sahipseniz asimetrik kesimli bir saç modeli kullanabilirsiniz. Oval yüz hatlarına sahipseniz geriye doğru taranmış saç modeli size çok uygundur. Kulak altı boyda küt kesim bir saç modeli ile çok güzel bir görüntü elde edebilirsiniz. Küt kesim saç modelinde yüzünüz çok açıkta kalacağı için küt kesimli bir kah kül ile saçlarınız daha güzel olacaktır.

http://www.bayan.info/

Editör: Wan Haber