Gürpınar Belediyesi yenilediği araç filosuna şehir turu attırarak halka tanıttı. Şehir turu öncesinde Gürpınar Belediyesi eş başkanı Yıldız Çetin ve Zeki Yıldız, muhtarlarla yeni yapılan belediye meclis salonunda bir araya geldi. Belediye olarak güzel işlere imza attıklarını, bu kapsamdaki hizmetlerine devam edeceklerini söyleyen Yıldız Çetin, "Artık kadınlar her alanda var. Partimizin eş başkanlık sistemini geliştirmeye başlamasıyla artık her alanda eşit temsiliyet var. Ama görüyoruz ki bundan rahatsız olanlar var. Kobani devrimi kadın öncülüğünde gelişmiş ve başarıya ulaşmıştı. Kürt kadınının siyaset sahnesine çıkması, siyasette ağırlığını hissettirmesi ile birlikte kadın belediye eş başkanlarına yönelik operasyonlar başladı. Şimdi birçok kadın belediye eş başkanımız cezaevinde bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız da, belediye tarafından yürütülen çalışmalara değindi. Yıldız, “Şimdi bize belli bir ödenek geliyor. Bize gelen ödeneğin aynısı bizden önce İl Özel İdaresi'ne geliyordu. Ancak bunlar herhangi bir hizmette bulunmadılar" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Cevat Yaviç ise, kendilerinin muhtarları çok önemsediklerini, muhtarların halkın seçilmişleri olduğunu belirterek, "Muhtarlarımız ile daha bir kolektif çalışabilmek için Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’nı oluşturduk. Önümüzdeki ay muhtarlarımız ile bir araya gelerek kapsamlı bir toplantı yapacağız ve bu toplantılarımızın ilkini de Gürpınar'da yapacağız" diye konuştu.

Toplantı sonrasında belediye tarafından alınan araçların açılışı yapılarak ilçe merkezinde tur atıldı.

Editör: Wan Haber