Türkiye'nin en büyük organizasyonuna sahip yemek siparişi platformları arasında yer alan Yemeksepeti, Siber saldırıya uğradığını ve kullanıcılarının bilgilerinin çalındığını duyurdu. Yemeksepeti'nin Twitter hesabından yapılan resmi açıklamaya göre; 25 Mart tarihinde korsanlar tarafından Firmanın web sitesine yönelik Siber saldırı düzenlendiği ve kullanıcıların bazı verilerinin çalındığı dile getirildi. Kredi kartı bilgilerinin güvende olduğunu dile getiren firma, 25 Mart 2021 Sabah saatlerinde tespit edilen bilgilere göre; Yemeksepeti kullanıcı ve veritabanı ile kimlik bilgileri tespit edilemeyen Sibel korsan veya korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali meydana geldiği nokta yemeksepeti.com kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir bölümü korsanı tarafından ele geçirdiği nokta açıklaması yapıldı.

Yemeksepeti.com Firmasının Konu İle İlgili Yapmış Olduğu Açıklama Șöyle:

Öncelikli olarak kredi kartı verileri dahil olmak üzere pek çok finansal bilgiye veya şifre erişim ve dini bir gün aynı biçimde bağlı bulunan Facebook ile hesaplarına dair bir ihlalinde söz konusu olmadığını açıklamak isteriz. (bu bilgiler kesinlikle hiçbir zaman yemeksepeti.com uygulaması tarafından saklanmamıştır.)

Ele geçirilen bilgileri eksiksiz ve şeffaf bir biçimde aşağıda maddeler halinde Tek Tek sıraladık.

  • Ad soyad bilgileri,
  • doğum tarihi,
  • yemeksepetine kayıtlı telefon numaraları,
  • yemeksepetine elektronik posta adresleri,
  • yemeksepeti'nin adres bilgileri,
  • açık olarak görülemeyen, SHA-256 algoritması ile maskelenmiş giriş şifreleri

1 Hafta Ônce Pegasus Firmasının Verileri Çalınmıştı

Havacılık firması Pegasus firmasının geçtiğimiz hafta verileri kimliği açıklanamayan korsanlar tarafından çalınmıştı. Içi hafta içinde iki firmanın verilerinin Sibel saldırganı tarafından çalınması endişe verici.

Editör: Wan Haber