Yekta Saraç kimdir? YÖK ün yepyeni başkanı belli oldur YÖK Başkanlığına atanan isim Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına, YÖK üyesi Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç atandı.

 

YÖK Yükseköğretim Başkanlığına yeni bir isim getirildi. YÖK te boşalan başkanlık koltuğuna YÖK üyesi ve Başkan Vekili Prof. M. A. Yekta Saraç atandı.

 

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, görevinden alınarak Akademi Dünyası ve Yüksek Öğretimden Sorumlu Başbakanlık Başmüşavirliğine atanmıştı.


 Bunun üzerine  YÖK üyesi ve Başkan Vekili Prof. M. A. Yekta Saraç, YÖK Başkan Vekilliği görevine başlamıştı.Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına, YÖK üyesi ve Başkan Vekili Prof. M. A. Yekta Saraç atandı.

 

yok.jpg

YEKTA SARAÇ KİMDİR?

Yekta Saraç (d. 21 Mart 1963, İstanbul) Türk akademisyen bilim insanı.

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olmuştur. Aynı yıl aynı bölümün Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı'na araştırma görevlisi olarak atanmıştır. 1987'de yüksek lisans programından mezun olmuştur. 1991'de doktor ünvanını almış, 1992’de yardımcı doçentlik kadrosuna atanmıştır. 1994’de doçent ünvanını almıştır. 1995 yılında doçentlik kadrosuna atanmıştır. 2000 yılında profesör olmuştur. Biri ileri diğeri orta seviyede olmak üzere iki yabancı dil bilmektedir. 2005'te Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine seçilmiş ve dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bu seçim onaylanmıştır.

 

19 Ekim 2009'da yine Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK üyeliğine seçilmiştir ve bu seçimi cumhurbaşkanı Abdullah Gül onaylamış ayrıca 13 Mart 2008 tarihinde YÖK Yürütme Kurulu üyesi olmuştur ve 21 Ocak 2010 tarihinden itibaren YÖK Başkanvekili olarak görevini sürdürmektedir. Ekim 2013'te 3. defa YÖK üyeliğine Bakanlar Kurulu kontenjanından seçilmiştir. 6 Kasım 2014 tarihinde Gökhan Çetinsaya'nın Başbakanlık Başmüşavirliği'ne atanması ile vekaleten YÖK başkanlığına getirilmiştir.[1] 11 Kasım 2014 tarihinde YÖK Başkanlığına atanmıştır.

Editör: Wan Haber