Çatak ilçesi Narlı köyüne bağlı Yörüklü Yaylası’na hayvanlarını otlatmak için giden 7 aylık hamile Nedime Aşka (41), aniden rahatsızlandı. Doğum sancıları başlayan Aşka’ya, 112 Acil Servis ambulansı yol olmaması nedeniyle ulaşamadı. Bunun üzerine Aşka’nın akrabaları UMKE ekibinden yardım istedi. Çatak’a 50 kilometre uzaklıkta bulunan yaylaya gidebilmek için 8 kişilik ekiple yola çıkan UMKE, yaklaşık 4 saatlik bir yolculuğun ardından yaylaya ulaştı. UMKE ekibi, ilk müdahaleyi yaptıkları kadını 15 kilometre sedye üzerinde taşıyarak ambulansa ulaştırdı. Yolda bekleyen ambulansa teslim edilen hasta, daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne kaldırıldı.


UMKE Bölge Sorumlusu Aydoğan Kaya, 8 kişilik ekiple yola çıktıklarını ve 15 kilometrelik bir yolu yürüdükten sonra yaylaya ulaştıklarını ve köylülerin de yardımıyla hastayı sedyeyle ambulansa kadar taşıdıklarını söyledi.


Nedime Aşka’nın yakınları ise, her yıl bu mevsimde hayvanları otlatmak üzere yaylaya çıktıklarını söyledi. Yaylada 7 aylık hamile Nedime Aşka’nın doğum sancılarının başladığını ifade eden akrabaları, kadının aynı zamanda sara hastası olması nedeniyle defalarca nöbet geçirdiğini söyledi. 


UMKE ekiplerinin kendilerine ulaşması nedeniyle duyduğu mutluluğu dile getiren Nedime Aşka’nın kocası Tacdin Aşka da, “Allah devletimizden razı olsun. Helikopterin bile inemeyeceği yere sağlık ekipleri 15 kilometre yol yürüyerek geldi. Yol olmadığı için hastamıza ilk müdahale burada yapıldı. Ambulansın bulunduğu yere kadar eşimi taşıdılar, oradan da hastaneye ulaştırdılar. Kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber