Muradiye ve Erciş ilçelerindeki büyükşehir belediyesinin itfaiye, mezbaha, su ve kanalizasyon şubelerini ziyaret ederek belediye yetkililerinden bilgiler alan Mehmet Yaşar, birçok konuda eksiklikler tespit ettiklerini söyledi. Van Büyükşehir Belediyesine yakışmayan manzaraların yaşandığına dikkat çeken Yaşar, "Büyük ihmallerin yaşandığına şahitlik ettik. Sayın Valimizin talimatları ile yeni bir hizmet atağı başlatıyoruz. Gördüklerimiz karşısında şaşırdık. Büyükşehir olanakları buraya hiç harcanmamış. Bilhassa itfaiye teşkilatı ihmallerle boğuşuyor" ifadelerini kullandı.

Özellikle Muradiye'deki itfaiye şubesinde gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Yaşar, itfaiye binasında itfaiye erlerinin duş, barınma ve WC ihtiyaçlarının bile yıllardır karşılanmadığını görünce acil yeni bir bina yapımı için talimat verdi. Büyükşehir kaynaklarının yerli yerinde harcanmadığına dikkat çeken Yaşar, "Bu imkanlar halk için harcanmış olsaydı, bugün durum çok farklı olacaktı" diye konuştu.

3-944.jpg

Genel Sekreter Mehmet Yaşar, Muradiye ve Erciş'teki incelemelerinde personellerle de bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi. Yaşar, "Sayın Valimizin selamlarını sizlere iletiyorum. Kendilerinin direktifleriyle yoğun bir iş temposu sürdüreceğiz. Halkımıza hizmetin en güzel örneklerini sergileyeceğiz. İlimizin büyükşehir olmasının üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen maalesef belediyelerimiz hizmet üretememişlerdir. Bütçeler yerli yerine harcanmayınca, halkımız istenen hizmeti görmemiştir. Bu tespitleri yaptığımız incelemelerden de bir kez daha öğrendik. Erciş ve Muradiye ilçelerindeki incelemelerimizde belediyelerin araç ve gereç yönünden geri bırakıldığını gördük. Muradiye'de itfaiye gibi önemli bir kurumun bir lavabosu, bir duş yerinin bile olmadığına şahit olduk. Oradaki itfaiye çalışanlarının çalışma şartları ve fiziki koşullar oldukça kötüydü. Bu bir büyükşehir belediyesine yakışır durum değildir. Bu ihmallerin bir an önce giderilmesi için çalışma başlatıyoruz. Muradiye'de yeni bir itfaiye binasının yapımı için gerekli altyapı en kısa zamanda sağlayarak, bu mağduriyeti gidereceğiz” şeklinde konuştu.

4-638.jpg

Genel Sekreter Mehmet Yaşar'ın Muradiye ve Erciş'teki incelemelerine Genel Sekreter Özel Kalem Müdürü Ali Çoban, İtfaiye Daire Başkanı Osman Acar ve VASKİ Genel Müdürü Abdulvahap Gezgen de katıldı. iha

6-336.jpg

Editör: Wan Haber