Okulların tatil olmasının ardından Türkiye'nin birçok yerinden vatandaşlar Uludağ'a akın etti. Yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanında oteller dolarken, tatilciler yoğun sise rağmen kayak pistlerine akın etti.
Yarıyıl tatili sebebiyle öğrenci ve velilerin akınına uğrayan Uludağ'da tatilciler pistleri doldurdu. İzmir, İstanbul, Ankara ve çevre illerden gelen tatilcilerin yanı sıra öğrenci grupları ve günübirlikçiler de Uludağ'a akın etti. Uludağ'da oteller aylar öncesinden dolarken, 15 günlük tatil için gelenler karın keyfini çıkardı. Vatandaşlar, yoğun sise aldırış etmeden kayak pistlerinde uzun kuyruklar oluşturdu.
Bazı özel firmaların düzenlediği tatil programına katılarak Uludağ'a gelen ve çoğunluğunu öğrenci gruplarının oluşturduğu tatilciler de kayak pistlerine akın etti.
Kayak yapmak için acemi pistine gelen tatilcilerse halat yardımı ile kaymayı öğrendi. Acemilerin kısa sürede kayak yapmayı öğrendiklerini ifade eden Hüseyin Uçar, acemi pistinde sadece halata tutunarak değil, öğretmenler yardımıyla da kayak öğrenildiğini belirtti.
Otelin 2 ay öncesinden dolduğunu belirten Le Chalet Yazıcı Otel Müdürü Nurcan Özkanlı ise, tatil sebebiyle aşırı derecede yoğunluk yaşandığını, işletmecilerin yüzünün güldüğünü belirterek, "Bütün oteller doldu. Vatandaş buraya geldiğinde kaymak, akşam olunca eğlenmek istiyor. Festivaller var, konserler var. Barlarda eğlenceler var. Kısaca buraya gelen herkes Uludağ'ın tadını çıkarıyor" dedi.
(ET-MŞ-GS-Y)

30.01.2013 11:11:51 TSI

Editör: Wan Haber