Geçtiğimiz ağustos ayında Şırnak'ta hayatını kaybeden kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın tabutu başında gösterdiği tepki nedeniyle Yarbay Mehmet Alkan hakkında başlatılan soruşturma sonuçlandı.

Hakkında usulen açılan soruşturmada Yarbay Mehmet Alkan'a uyarı cezası verildiği öğrenildi.

Geçen ağustos ayında Şırnak'ta görev yapan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, PKK'lı grubun saldırısında hayatını kaybetmişti.

KARDEŞİNİN TABUTU BAŞINDA HÜKÜMETE TEPKİ
Cenaze töreninde ağabey Jandarma Yarbay Mehmet Alkan, kardeşinin tabutu başında "Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor" diye feryat etmiş, "Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok" diye hükümete tepki göstermişti.

CEZASI BELLİ OLDU
Yaşanan bu hadiseden sonra Yarbay'a sert tepkiler geldi, Jandarma Genel Komutanlığı Yarbay Alkan hakkında usulen soruşturma başlattı. Geçen günlerde sonuçlanan soruşturma kapsamında Yarbay Alkan'a ciddi bir ceza gelmedi. Alkan'a yalnızca 'uyarma' cezası verildi.

Hukukçular, cezanın da usulen olduğu, "Tekerrürü durumunda cezanın söz konusu olabiliceğini" dile getirdi. Alkan, Jandarma Okullar Komutanlığı'ndaki görevini sürdürüyor.

Editör: Wan Haber