Vansesi Gazetesi'nden İlhan Siyahtaş'ın haberine göre;
Sıcaklardan etkilenen sokaklarda gezinen çocuklar şehir merkezindeki Şehir / Feqiye Teyran Parkı'nda bulunan ışıklandırma ve elektrik donanımı bulunan süs havuzunda tehlikeli şekilde serinlemeye çalışıyorlar. 
 
Parkta dinlenen büyüklerin bakışları arasında süs havuzuna korkusuz ve bilinçsizce giren çocuklar kötü bir görünümün yanı sıra sonu kaza ve ölümle sonuçlanabilecek şekilde serinlemeleri çevredekilerini endişelendiriyor. 
 
Belediye görevlilerinin parkta yaşanan tehlikeli duruma müdahale etmesini isteyen vatandaşlar, "Havalar bu günlerde çok sıcak ve bunaltıcı. Ramazan ayı olması nedeni ile park gibi gölge yerlerde serinleyebiliyoruz. Çocuklar da havuza girip serinlemek istiyorlar.  Ancak bu tür süs havuzlarında çocukların serinlemeleri çok tehlikeli.  Elektrik kablolarının içinden geçtiği bu havuzda elektrik kaçağı veya ani düşmeler sonucu her an yaralanmalı ve ölümlü kaza meydana gelebilir. Belediye görevlilerinin müdahale etmesi gerekir"  dedi.
 
Okulların tatil olması ile birlikte, sokakta çalışan, başıboş gezen çocuk sayısında artış olduğunu, bu çocukların mendil, su, balon, pamuk şekeri vs gibi şeyler sattıklarını vurgulayan vatandaşlar,  aileleri ve görevlileri uyararak şunları söylediler: " Ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları,  yetkililerin de çocuk istismarını denetlemeleri gerekir. İlimizde çocukların eğlenebilecekleri sosyal,  sportif alanların olmaması bu tür sorunları beraberinde getiriyor. Parkın süs havuzunda yüzen çocuklar genelde sokaklarda çalışan çocuklardan oluşuyor. Yani maddi olarak güçleri olmayan çocuklar havuz özlemlerini tehlikeli ortamda gideriyorlar. Olimpik yüzme havuzunda çocuklarla ilgili program dâhilinde özellikle sokakta çalışan çocuklar için ilgili kurumlar çalışma yapması gerekir. Böylece bu çocuklar da süs havuzlarından kurtarılmış olur." dediler.
Editör: Wan Haber