Van’da, Şerefhan aşiretinin ileri gelenlerinden Van’ın sevilen iş insanlarından Necip Yağızer’in Yeğeni, Halit Yağızer'in oğlu Mahir Yağızer görkemli bir düğünle dünya evine girdi. Van merkezde yapılan düğüne kurum müdürleri, belediye başkanları, siyasiler, oda başkanları, iş adamları ile İran, Irak, gibi komşu ülke ve illerden binlerce davetli katıldı.

Yüklü miktarda para ve altının takı olarak takıldığı düğün sonunda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

İş Adamı Necip Yağızer, pandemi ve ayrıca gelenek göreneklere uygun bir düğün yapma kararı aldıklarını, bu nedenle kır düğününü tercih ettiklerini söyledi. Düğün törenine olan yoğun katılımın kendilerini memnun ettiğini belirten Yağızer, “Böyle bir günde bizleri yalnız bırakmayıp düğünümüze katılan yurt içi yurt dışından gelen tüm misafirlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Düğünde bir ilke imza attıklarını söyleyen Yağızer, açık para atma olayını kaldırdıklarını ve takının zarf usulü yapıldığını aktardı.

Oğlunun düğününe katılanlara teşekkür eden baba Halit Yağızer ise, "Umarım çocuklarımız bir ömür boyu mutlu ve huzurlu olur. Düğünümüz için çevre ülkelerden ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

İş İnsanı Sağdıç Fikret Durmaz ise “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarıma saygılar sunuyorum. Birlik ve beraberliğimiz her zaman bir bütün olsun ve daim olsun” ifadelerini kullandı.

Yesel sanatçıların sahne aldığı düğün gece saatlerine kadar devam etti.

Editör: Wan Haber