WhatsApp veri bilgilerinin paylaşıldığı zorunlu güncelleme kararından sonra milyonlarca kullanıcı WhatsApp'ını sildi. WhatsApp silen ve BİP uygulamasını kullanan kişi sayısı son bir haftada 10 milyon kullanıcıyı geçti.

WhatsApp zorunlu sözleşmeden sonra kullanıcıların en çok yöneldiği uygulama Telegram ve yerli yazılım BİP oldu.

WhatsApp veri paylaşımından sonra kullanıcılar yerli yazılım uygulamasına yöneldi. Turkcell'in İstanbul ve Ankara'daki yüksek güvenlikli veri merkezlerinde korunan BiP'in, bir hafta içerisinde 60 milyon kullanıcının uygulamayı indirdiğini ve toplam 10 milyon kişininde kullandığını açıkladı.

Kullanıcıların hassasiyetini önemsiyoruz

‘’Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, Operatör bağımsız 192 ülkede kullanıma sundukları BiPin sadece ülkemizde değil Pakistan, Hindistan, Almanya, Suudi Arabistanda kullanıldığını, bu ülkelerde günlük 1.5 milyona yakın kullanıma ulaştıklarını ve bu durumdan ötürü büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. Turkcell olarak yıllardır Türkiyenin verisi Türkiyede kalsın prensibi doğrultusunda geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerin veri tabanlarını ülkemizde kurduğumuz veri merkezlerimizde tutuyoruz. Kullanıcılarımızın hassasiyetlerini çok önemsiyor, onlardan gelen talepler doğrultusunda uygulamamızı daha da geliştirmeye devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme ve sadeleşme ile kullanıcılarımız, hangi verilerin ne için kullanılacağına ilişkin daha net ve anlaşılır bir açıklamaya erişebilirler’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Wan Haber