Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın himayelerinde, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen ve İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklenen "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi Siirt semineri ile devam ediyor.

"AB Süreci Yerelde Başlar" anlayışı ile başlatılan ve yerel medya mensuplarının Avrupa Birliği konusunda bilgi düzeyini arttırmak amacıyla Türkiye çapında gerçekleştirilecek "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" projesi kapsamında, bölgesel bilgilendirme seminerlerinin altıncısı yarın Siirt'te başlıyor. Seminer, Siirt, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Şırnak ve Van illerinde çalışan yerel medya mensuplarının katılımıyla 15-16 Mayıs 2013 tarihlerinde Siirt'te gerçekleştiriliyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı, İngiltere Büyükelçiliği, Siirt Valiliği, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, İnternet Medyası Derneği, Alanya Gazeteciler Cemiyeti, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Derneği, Ekonomi Gazetecileri Derneği ve Siirt Gazeteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği temsilcilerinin konuşmaları da seminer gündeminde yer alıyor.

Türkiye çapında, gazete, televizyon, haber ajansı, dergi, radyo, internet olmak üzere tüm yerel medya mensuplarına hitap eden projede, yerel medyanın, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha yakından takip edebilmesi ve sürece dahil olması amaçlanıyor. Projeyle, AB Bakanlığı tüm Türkiye'ye yayılarak yerel medyayla bir araya geliyor. Seminerlerde katılımcılara Türkiye'nin AB süreci, sürecin günlük hayata etkileri, medyaya yönelik proje ve programlar ile çevre, enerji, tarım gibi sektörel konular hakkında bilgilendirme yapılıyor. Ayrıca katılımcılara, çalışmalarında AB sürecini takip etmelerini kolaylaştıracak bilgi ve belgeler de sunuluyor. Bu kapsamda, yerel medya mensupları için özel olarak hazırlanan AB rehberleri katılımcılara dağıtılıyor.

Siirt'deki "Türk Yerel Medyası AB Yolunda" seminerine Van'dan sadece WanHaber.com yöneticileri katılıyor. Kısa bir zaman önce alt yapı çalışmaları başlayan ve Van'ın önde gelen internet haber sitelerinin oluşturduğu 'Van İnternet Medyası Cemiyeti' ile ilgili wanhaber.com yetkilileri, İnternet Medyası Derneği ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileri ile  geniş kapsamlı bir toplantı yaparak internet gazeteciliği yasası hakkındaki görüşlerini ifade edecek.

Editör: Wan Haber