Wan Haber Merkezi

Van İnternet Medyası Derneği, Vanlı gazeteci Oktay Candemir’e yaptığı yazılı açıklama ile ağır hakaret eden Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’ye sert tepki gösterdi. 

Van İnternet Medyası Derneği Başkanı İlhan Siyahtaş yaptığı yazılı açıklamada, dün geceki saldırıyı değerlendirerek, “Öncelikle dün gece Van’da yaşanan bombalı saldırı olayında çok sayıda sivil yaralanmış ve 3 kişi yaşamını yitirmiştir. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diler hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileriz. Türkiye’de maalesef gelinen nokta itibariyle bugün ve yarın herkesin başına her türlü olayın gelebileceği bir gerçektir. Maalesef dün gece yine bir saldırı gerçekleşmiş ve birçok vatandaşımız yaralanmıştır. Dün yaşanan olayı bir kez daha kınadığımızı belirtmek isteriz” dedi.

Van İnternet Medyası Yönetim Kurulu adına açıklama yapan İlhan Siyahtaş, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini hatırlatarak”Ülkemizin son dönemlerde oldukça zor bir süreçten geçtiği, gerek yerelde gerek ulusalda gazetecilere yönelik baskı ve şiddet her geçen gün artmaktadır. Yerelde ve ulusalda basın yayın organlarına ve çalışanlarına ciddi derecede baskılar yapılmakta ve basın yayın organları sudan bahanelerle kapatılmaktadır” ifadelerini kullandı.

“GAZETECİLERDEN NE İSTİYORSUNUZ?”

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’ye seslenen VİMED Başkanı İlhan Siyahtaş, “Bunun Van’daki son örneği ise hiçbir haklı yönü olmayan hakaret, baskı ve tehdit dilini kullanan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin açıklamalarında görmekteyiz. Gazetecilere yönelik tutum ve hakaretleri ile kendine yandaş medya kuruluşları yaratmaya çalışan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe gazeteci Oktay Candemir’i açıkça hedef almıştır. Van İnternet Medyası üyemiz Vanaktuel.com haber sitesi sahibi Oktay Candemir’in belediye hakkında yaptığı bir habere mantıklı bir yanıt vermek yerine hakaretlerle dolu bir açıklama yaparak hedef göstermesi ilk olmadığı gibi son da olmayacağı kesindir. Tuşba Belediyesi 11 Ağustos'ta yazılı bir açıklama yaparak Gazeteci Oktay Candemir'e yönelik bir belediyeye yakışmayacak kadar çirkin olan "Alçak, ruh hastası, şeref, haysiyet yoksunları" gibi hakaret dolu açıklama yapmasını akıl tutulması olarak değerlendiriyor Sayın Özgökçe’ye bir kez daha kamuoyu önünde soruyoruz, Gazetecilerden ne istiyorsun Sayın Başkan?”     şeklinde konuştu.

“ ÖZGÖKÇE ÖZÜR DİLESİN”

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin gazetecilere yönelik sergilediği tutumu değiştirmesi gerektiğini anlatan Başkan Siyahtaş, “Basın emekçilerine yönelik hakaret ve psikolojik baskı ile hatalarını örtbas etmeye çalışan Özgökçe’nin üst aklı olan danışmanlarının yetersizliği son açıklama ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Arzumuz Öğretim üyesi vasfına sahip Tuşba’ın vizyonunu değiştirme iddiasında olan Fevzi Özgökçe’nin özür dilemesidir. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde kardeşinin aranması var diye gece yarısı polisler tarafından evine baskın düzenlenen gazeteci Bedran Babat sert müdahale ile karşı karşıya kalmıştır. Israrla gazeteci olduğunu söylemesine rağmen maruz kaldığı kötü muamelenin önüne geçememiştir. Gazetecilere yönelik bu tutumlar acaba sırada hangimiz varız sorusunu akla getirmektedir” dedi.

Editör: Wan Haber