VEPSAŞ’ta düzenlenen toplantıda; ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkerler VEPSAŞ Şirket Müdürü Murat Taş ve İl Müdürü Mehmet Ali Atalan, uygulama hakkında bilgi verdi.

Uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken VEPSAŞ Şirket Müdürü Murat Taş; “Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerinde 600 binden fazla tüketicinin ana tedarikçisi olan ve Türkiye genelinde serbest tüketici olmaya hak kazanan tüm tüketicilere de indirimli elektrik satışı yapan Türkerler VEPSAŞ, müşteri memnuniyeti için adım adım müşteri bilgilendirme uygulamalarıyla elektrik faturalarını müşterilerine kısa mesaj (SMS) yoluyla da göndermeye başlıyor. Hayata geçirilecek olan bu uygulama sektörde en geniş şekilde uygulanan ve her aşamada otomatik olarak müşteriye bilgilendirme yapma özelliğiyle sektörde bir ilk olacak” dedi.

Müşterilerin unutkanlık veya fatura takibi yapmama alışkanlıkları nedeniyle gecikme zammına uğramamaları ve elektriklerinin kesilmemesi için müşteri bilgilendirme uygulamasını her alanda hayata geçirdiklerini dile getiren Taş, “Bu uygulama kapsamında; öncelikle müşterimizin sayacı okunduğu anda cep telefonuna fatura miktarını ve vadesini mesaj olarak gönderiyoruz. Eğer müşterimiz ilk mesajı dikkate almaz ise fatura vadesi dolduktan 3 gün sonra ikinci bir hatırlatma mesajı gönderiyoruz. Tüm uyarılara rağmen yasal süresinde ödeme yapmayan müşterimizin elektriğini mevzuatlar gereği kestiriyor ve kesme işlemine dair mesajı da gönderiyoruz. Eğer müşterimiz ödeme yapar ise açma iş emrini ekiplerimiz yapıyor ve dağıtım şirketi elektriği açtığını bize bildirdiği anda yine mesaj ile elektriğin açıldığını müşterimize bildiriyoruz. Temennimiz, müşterilerimizin ilk mesajı dikkate alarak faturalarını zamanında ödemeleri ve herhangi bir cezaya maruz kalmamaları yönündedir” ifadelerini kullandı.

Müşteri Bilgi Sisteminde (MBS) iletişim bilgileri kayıtlı olan tüm abonelerin bu hizmetten ücretsiz yararlanacağını da sözlerine ekleyen Taş, “MBS’de iletişim bilgileri bulunmayan müşterilerimiz ise, 0 850 211 24 24 numaralı Çözüm Merkezimizi arayarak ya da en yakın hizmet noktamıza başvurusunu yaparak bu hizmetten faydalanabilirler” şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra soru cevap bölümü ile sona erdi. İHA

Editör: Wan Haber