Kutlama amaçlı Erenoğlu Düğün Salonunda kendisini destekleyenlerle bir araya gelen Necdet Takva; “Ekonomide Değişim Hareketi’nin vizyonu, çalışma terbiyesi, takım zekâsı, samimiyeti tabililiği bundan sonraki çalışmalarımızda rehberimiz olacaktır. Sanayi ve Ticaret odası bu güzel şehrimizin içinden dünyaya açılan bir pencere haline gelecektir. Sanayicimizin tüccarımızın bir okulu olarak bereketli zihinlerin, yeni ufukların yeni evrenlerin oluşmasına öncülük edecektir” dedi.


Haber: Gönül Demir - Uğur Tunçdemir


Takva yaptığı teşekkür konuşmasında, sözlerini şöyle sürdürdü. “Bin yıllardan günümüze kadar farklı uygarlıkların farklı kültürlerin hakiki gururu olan bu güzel kentimizin Saygıdeğer iş adamları, iş kadınları, tüccarları, sanayicileri, esnafı basınımızın değerli mensupları ve değerli Van halkı öncelikle hepinizi saygı ve muhâbbetle selamlıyorum.

Bu güzel kentin en önemli meslek örgütü ve sivil toplum kurumu olan Sanayi ve Ticaret Odası organlarının oluşumundaki çoğunluğu gibi çok önemli tarihi bir görevi bizlere tevdî ve tevcîh etmekle bizleri onurlandırdığınız için hepinize en kalbi hürmet ve saygılarımı sunuyorum.

Her şeyden önce ifade etmeliyim ki, bu başarı bir takım zekâsının sonucudur. Bu nedenle bu başarının en büyük hissesini bu demokratik yarışın her aşamasında emeğiyle, zahmetiyle, katkılarıyla samimiyetleriyle, inançlarıyla gecesini gündüzüne katıp iki yılı aşkındır dost yüzlü, dost yürekli fedakar yol arkadaşlarıma ayırıyorum. Buradan hususi bir teşekkürle onların fedakâr yüreklerini selamlıyorum. Yola çıktığımız günden beri sonuç ne olursa olsun gidilecek yerden çok yolun kendisinin önemini kavrayan Ekonomideki Değişim Hareketi’nin felsefesine inanmış, geleceğin rüyasını gören bütün arkadaşlarımı kutluyor selamlıyorum...

Ekonomide Değişim Hareketi’nin vizyonu, çalışma terbiyesi, takım zekâsı, samimiyeti tabîiliği bundan sonraki çalışmalarımızda rehberimiz olacaktır. Sanayi ve Ticaret odası bu güzel şehrimizin içinden dünyaya açılan bir pencere haline gelecektir. Sanayicimizin tüccarımızın bir okulu olarak bereketli zihinlerin, yeni ufukların yeni evrenlerin oluşmasına öncülük edecektir.

Ekonomide Değişim Hareketi’ nin en önemli ilkelerinden biri İnsana inanmaktır. İnsanı bütün gerçekliğiyle kucaklayan bir anlayış olarak hiçbir ayrım önyargı olmaksızın bize oy veren- vermeyen bütün insanları muhabbetin, dostluğun, hoşgörünün bütün kucaklayıcı kapsayıcı dili ve gönlüyle kucaklayacağız.

Gündelik hayatın basit ihtirasları tartışmalarıyla zihinsel enerjileri ve kentin zamanlarını harcatmayacağız. Bu enerjiyi güzelliğe ve iyiliğe harcayacağız çünkü bu kent için geleceğin rüyasını gören bunu hisseden samimi bir gönülle çalışacak bir ekibimiz var. Sizlerin bize tevcih ettiğiniz bu görevin büyük bir toplumsal sorumluluk olduğunun bilincindeyiz.

İşin çalışmanın üretimin verimin bir program ve plan olduğunun bilincinde olarak protokoler ritüellerin ve demegojinin iş ve eylem olamadığını biliyoruz. Bu nedenle bizlere tevdi etmiş olduğunuz bu tarihi görevin bilincinde olarak bu kentin sâkinlerine ve kentin tarihine karşı bir sorumluluğumuz olduğunun farkındayız.

Kucağında yaşadığımız bu memleket bizim cennetimizdir. Bu bilinç ve samimiyet içinde tüccarımızın sanayicimizin kentimizin sorunlarına yaklaşacağız.

Ekonomide Değişim Hareketi sanayicimizin, tüccarımızın iş adamlarımızın ufkunda bir alan açmak ve bir zihniyet değişim ve dönüşümünü sağlayarak kentteki diğer meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla katılımcı demokratik bir anlayış temelinde hareket edecektir. Bizler biliyoruz ve inanıyoruz ki barışın kardeşliğin sıcaklığında erimeyecek buz yoktur. O nedenle işimizde, çalışma tarzımızda, eylemlerimizde savaşın kavganın simsiyah dili değil barışın kardeşliğin güzelliğin kucaklayıcı dili ve anlayışı temel felsefemiz olacaktır.

Bizlere oy veren vermeyen, perde arkasında bizler için çalışan emek harcayan ve samimiyet sınavı veren tüm tüccar ve sanayicilere esnafımıza en önemlisi Van halkına içten samimiyet ve yaklaşımlarından ve desteklerinden dolayı saygılarımızı şükranlarımızı sunuyoruz.”

""

""

""

""

""

Editör: Wan Haber