VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri, İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan 2 katlı bir binayı kiralayarak üretim yapan Yaşar Sami isimli Vanlı işadamına ait atölyede incelemelerde bulundular. İşletme Müdürü Celal Tukyay, tarafından kapıdan karşılanan VATSO Yönetim Kurulu üyeleri, üretimin yapıldığı bölümleri tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldılar. Atölye ile ilgili VATSO Yönetim Kurulu’na bilgi veren Tukyay, 600 metrekaresi kesimhane olmak üzere toplam 2 bin metrekarelik bir alanda üretim yaptıklarını ifade etti. İstanbul’da 750 kişinin çalıştığı başka bir fabrikalarının da olduğunu dile getiren Tukyay, Van’da toplam 150 kişinin istihdam edildiği atölyede yıllık bir milyon adet penye üretimi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Fabrikanın 1 milyon dolara mal olduğunu da ifade eden Tukyay, VATSO öncülüğünde kurulacak olan Tekstil Kent Projesi’nde yer almak istediklerini ve kendilerine yer tahsisi yapılması halinde 500 kişinin istihdam edileceği büyük bir fabrika kuracaklarını söyledi. Van’da ürettikleri ürünleri başta Arap ülkeleri olmak üzere Türki Cumhuriyetlerine ve Balkan ülkelerine ihraç ettiklerini kaydeden Tukyay, “Biz fabrikanın kurulum aşamasında ciddi anlamda yer sıkıntısı yaşadık. Diyarbakır bize ücretsiz yer tahsisinde bulunacağını söylemesine rağmen kendi memleketimiz de böyle bir fabrikayı kurma kararı aldık. Bu kararı almamızda da mutluyuz. Teknik elemanlar dışında çalışanımızın tümü Vanlı gençlerden oluşuyor. Bu da bizi mutlu ediyor” dedi.
Fabrikanın kurulum aşamasından bugüne kadar kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan VATSO Yönetim Kurulu ile çalışanına da teşekkür eden Tukyay, “Gerçekten Van’a yatırım yapmaya karar verdiğimiz günden bu yana Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile çalışanları hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Önümüzü açmak için ellerinde gelen tüm gayretleri gösterdiler. Bundan dolayı herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


“VAN’IN KALKINMASI ANCAK BU TÜR İŞYERLERİN AÇILMASIYLA MÜMKÜN OLUR”
Böyle büyük yatırımlar yapmanın yürek istediğini ve kendilerinin de göstermiş olduğu bu cesaretlerinden dolayı kutladığını belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Van’ın kalkınmasının ancak bu tür işyerlerinin açılmasıyla mümkün olacağını kaydetti. Ticaretin riskli bir iş olduğunun da altını çizen Nadiroğlu, “Siz risk alarak memleketimizin ekonomisine katma değer sağlayacak ve istihdamı artıracak büyük bir yatırım yapmışsınız. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bize düşende önünüzü açmaktır” dedi.


VATSO’nun kurumsallaşmış bir kimliğe sahip olduğunu da sözlerine ekleyen Nadiroğlu, “Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin odada olması gerekmez. Odanın her çalışanı görev ve sorumluluklarının bilincindedir. Personel diğer kamu kurumların çalışanları gibi maaşını devlet bütçesinde almıyor. Maaşlarını ilde bulunan tüccar, tacir ve sanayicinin alın teri ile kazandığı paradan odaya ödediği aidatlarından aldığının bilincinde ve biz bunu personelimize aşılamışız” ifadelerini kullandı.


Tukyay’a Van’a yaptıkları yatırımlardan dolayı bir de teşekkür plaketi veren VATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, daha sonra buradan ayrıldılar.


VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu’na, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayhan Fidan ile yönetim kurulu üyeleri Serdar Orhun, Erdoğan Gökhan, Metin Abi, Roza Kartal, Mustafa Karaduman, Ramazan Yorulmaz ve İbrahim Sevimli eşlik etti.

Editör: Wan Haber