VATSO Tuşba Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan KOSGEB Van Hizmet Merkezi Müdürü Bilal Emre Yörük, başarılı işletmelerin kurulması amacıyla ‘Girişimcilik Destek Programı’nın uygulamaya konulduğunu belirterek, 2010 yılından itibaren uygulanan bu program çerçevesinde uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin verildiğini söyledi. Uygulamalı girişimcilik eğitiminin esas temelinin, kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerinin arttırılması olduğunu ifade eden Yörük, “Ülkemizde kurulan yeni işletmelerin kapanma oranı maalesef yüksektir. Bu çerçevede, bu oranın aşağı düşürülmesi için idare başkanlığımızca uygulamalı girişimcilik eğitimleri ve buna bağlı olarak destekleri yürürlüğe bırakılmıştır. Temel amacımız sağlıklı, verimli ve ileriye dönük başarılı işletmelerin kurulmasıdır” dedi
 

2010 yılından itibaren 72 eğitim programının gerçekleştirildiğini belirten Yörük, bu programlar çerçevesinde 3 bin 363 girişimcinin eğitim aldığını, bunun yanında 220 girişimcinin kendi işletmesini kurduğunu sözlerine ekledi.
 

Şubat 2012’de gerçekleştirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin 2013 yılında da devam ettiğini belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise, VATSO olarak toplumun tüm kesimlerine bu yönde eğitimlerinin olduğunu söyledi. VATSO’nun kurulduğu günden bu yana yasal statüsü gereği üyelerinin menfaatine çalışmalar yapan ve kentin değişim dönüşümüne katkı sunan ilin en önemli meslek odası olduğunu vurgulayan Nadiroğlu, “Bu yönde yaptığı çalışmalarla taraflı tarafsız herkesin güven ve takdirini kazanmıştı” dedi.
 

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin de yeni girişimcilerin ortaya çıkarılması amacıyla düzenlenen bir eğitim olduğuna değinen Nadiroğlu, “İş hayatında başarı; yenilikten ve inovatif düşünceden geçer. Bilgi ve teknoloji çağındayız ve bizlerde buna ayak uydurmak zorundayız. Aksi takdirde acımasız bir rekabetin olduğu ekonomik hayatta geride kalır ve silinir gideriz. Her biriniz gördüğünüz eğitimlerle kendinize yeni iş imkânları oluşturacak, bu yönde çalışmalar yapacaksınız. Şimdiden herkese başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.
 

KOSGEB ile işbirliği halinde şimdiye kadar 2’si 2012 yılında olmak üzere toplam 10 adet uygulamalı girişimcilik eğitiminin düzenlendiğini dile getiren Nadiroğlu, “Toplamda 300 girişimciye eğitim verdik. Umarız ki eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan katılımcılarımız, ilimize damgasını vuracak girişimciler olurlar. Odamız, tüm imkânları ve birimleri ile üyelerimizin ve Van halkının hizmetindedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu kentin en önemli lokomotifi olacağız. Bugün katılımcı arkadaşlarımıza sertifikaları dağıtılacaktır. Herkese çalışmalarından dolayı başarılar diler, eğitimlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.
Tören, kursiyerlere sertifikalarının dağıtılması ile son buldu.

Editör: Wan Haber