Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (VATSO) meclis üyelerini belirleyecek olan seçim için oy kullanma işlemi başladı. 
 

İskele Caddesi üzerinde bulunan VATSO hizmet binasında saat 08.00'da başlayan seçimlerde yaklaşık 4 bine yakın üye, VATSO Meclisi üyelerini belirlemek için oy kullanmaya başladı. Büyük ilginin olduğu seçimlerin ardından belirlenecek meclis, Yüksek Seçim Kurulu'nda mazbatalarını aldıktan sonra yapacakları ilk toplantıda kendi aralarından VATSO Yönetim Kurulu'nu ve Başkanı ile üst kurul ve disiplin kurulu üyelerini belirleyecek. Katılımın oldukça yüksek olduğu seçimde oda üyeleri ve yakınları salonu doldurdu.

Binanın girişinde güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, üyelerin tek tek üst aramasını yaptıktan sonra binaya aldı. Binaya ateşli silahların alınmasına izin vermeyen polis, seçimin yapıldığı salonda da yoğun güvenlik önlemi aldı. Salonda çok sayıda resmi ve sivil polis görev yapıyor. Saat 17:00'de sona erecek oy verme işleminin ardında Merkez İlçe Seçim Kurulu sandıkları açarak oy sayımı yapacak.

VATSO Başkan adayları WanHaber'e konuştu: 

Feridun Irak: Van için hayırlı olan kişi kazansın. Biz seçime sevgi saygı prensibi ile hazırlandık. Seçimlerden iyi sonuçlar alacağımıza, inanıyoruz. 

Mirza Nadiroğlu: Çok titiz bir şekilde seçime hazırlandık. Seçime ilgi oldukça yoğun, Sandıktan çıkacak sonuç Van için hayırlı olsun. Sandıktan çıkacak olan her türlü iradeye saygımız sonsuz. Kazanan Van olsun.

Necdet Takva:  Seçime beklentinin üzerinde bir katılım var. Sanayici, tüccar geçmiş yıllar da görülmemiş bir şekilde seçimlere yoğun ilgi gösteriyor ve buda bizi oldukça memnun ediyor. Seçimden iyi bir sonuç çıkaracağımıza inanıyorum. 

 

12 grubun 7'sini kazanan Necdet Takva Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni başkanı olurken Mirza Nadiroğlu 5 grubu kazandı, Feridun Irak ise hiç bir grubu kazanamadı.

 

AYRINTILAR GELİYOR...

 

""

""

Editör: Wan Haber