Konuya ilişkin bilgi veren Refakatçi Misafirhanesi’ projesi Genel koordinatörü Ali Abdullah Yılmaz, “Sağlık problemleri nedeniyle Van ve ilçeleri başta olmak üzere diğer illerimizden gelen hasta yakınlarına burada hizmet vermekteyiz. Ağırlıklı olarak Hakkâri, Ağrı, Muş, Bitlis gibi ilimize komşu olan illerden misafirlerimiz gelmektedir. Bunun yanında hemen hemen Türkiye'nin her yerinden gelen misafirlerimiz oluyor. Bir trafik kazasından dolayı Isparta’dan gelen misafirimiz var. Balıkesir’den, Sinop’tan gelen hasta yakınlarımız burada barınmaktadırlar. Misafirhanemizde kalmak isteyen refakatçiler ve hastalar tedavi gördükleri hastane idaresinden imzalı matbu evrak getirmektedirler. Misafirlerimize barınma, banyo, akşam yemeği ve sabah kahvaltısı hizmetlerini ücretsiz olarak veriyoruz. Akşam yemeğimiz 4 çeşittir. Sabah kahvaltımıza da kısa bir süre önce başladık ve 5 çeşit vermekteyiz. Bunun yanında akşam saat 19-24 arası ise çay servisimiz vardır” dedi.

2016 Yılı içerisinde 18 bin vatandaşın projeden faydalanmasını ön gördüklerini ifade eden Yılmaz şunları söyledi;

“Misafirhanemizde bugüne kadar 30 binin üzerinde vatandaşımız faydalanmıştır. Kısaca yıllara göre verileri de sizlerle paylaşmak istiyorum. 2013 yılı ocak ayından itibaren misafirhanemizde 4 bin 968 bay ile bin 165 bayan, 2014 yılı ocak ayından itibaren 6 bin 868 bay ile 3 bin 132 bayan, 2015 yılı ocak ayından itibaren ise 9 bin 984 bay ile 4 bin 150 bayan yararlanmıştır. Burası normalde 60 yatak kapasitelidir. Ancak daha fazla vatandaşımızın faydalanması adına bu kapasite Vali beyin de katkılarıyla 118 yatak kapasitesine çıkarıldı. Burada vatandaşlarımıza 4 yıldızlı otel konforunda ücretsiz hizmet vermekteyiz. Binamız 5 katlıdır ve en üst katı bayanlara tahsis edilmiştir. Vatandaşlarımız devletimize ve bizlere duacı olarak buradan ayrılıyor”

REFAKATÇİ MİSAFİRHANESİNDE HAKKARİ’DEN SİNOP’A MİSAFİR AĞIRLANIYOR

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinden geldiğini ifade eden Hanalder İmece, “Buraya yeni geldim. Burası çok güzel hizmetleri güzel. Hastam Dursun Odabaş Tıp Merkezinde yatıyor. Kızım rahatsızdır. Allah devletimizden ve bu imkânları bize sağlayan herkesten razı olsun” dedi.
Sinop’un Durağan ilçesinden geldiğini ifade eden Harun Ermiş ise burada çalışan kızının hasta olduğunu belirterek, “Hastanedeki doktorlar beni buraya yönlendirdiler. Burayı kendi evim gibi buldum tertemiz. Değişik kültürdeki arkadaşlarla tanışma fırsatı buldum. Çok huzurluyuz burada. Devletimiz var olsun sağ olsun. 13 gündür buradayım yarın nasip olursa memlekete gidiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber