Eş Başkan Çoban, belediyelerin halka hizmet etme kurumları olduğunu belirterek, bu hizmet ayağı ile ilgili güçlü adımlar attıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ)  tarafından 2 milyon 714 bin TL alınan 13 adet Volvo Loder (Kazıcı-Yükleyici) ve 1 adet ekskavatör büyükşehir araç parkında tanıtıldı. Yatırım tescil belgesi kapsamında alınan araçlar için 400 bin TL KDV ödenmezken, araçlar ilçe ve köylerin alt yapı hizmetlerinde görev yapacak.

Araçların tanıtımına Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ile çok sayıda çalışan katıldı. Çoban Özköseoğlu’ndan araçlarla ilgili bilgi aldı.

VASKİ yönetimini kutlayan Çoban, olanaklar çerçevesinde hizmetlerin en iyisini yapacaklarını belirtti. Çoban, "Büyükşehir ve VASKİ bütçelerinin el verdiği oranda hizmetler yapıyorlar. Tabi ki bu bütçe halkımızın bütçesidir. Mümkün mertebe bu bütçeyi halkımızın hizmetine doğru sunmayı hedefliyoruz. Kentimizin büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından artık köyler de bu hizmet alanlarına dahil oldu. Hizmet coğrafyamız çok büyük. Sadece Gürpınar’ın bir Kocaeli kadar büyük olduğunu biliyoruz ve buna göre hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir'in araç parkının daha da güçleneceğini belirten Çoban, toplu taşıma için de araç parkını genişletme çalışmalarına devam ettikleri söyledi. Yeni hizmete alınacak belediye otobüslerinin güzergah çalışmalarını bitirdiklerini söyleyen Çoban, "Bu kış halkımıza daha çok araçla halkımıza hizmet edeceğiz. Toplu taşımada alınan araçlarımızı da en kısa zamanda halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Çoban'ın konuşmasının ardından araç filosu İskele, İkinisan ve Cumhuriyet caddelerinde tur atarak vatandaşlara tanıtıldı. 

Editör: Wan Haber