WanHaber - ÖZEL

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Van'ın İran'a açılan kapısı olan Kapıköy 25 Mart'ta geçişlere kapatılmıştı. İranlı turistlerin kente gelememesinden dolayı zor günlerde geçiren Van İş Dünyası sürekli olarak sınırların yeniden faaliyete geçmesi gerektiğini dile getiriyor.

"KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİLDİ"

Van Otelciler Derneği Başkanı Reşat Yeşilağaç da İran sınırının kapatılmasının salgına karşı etkili çözüm yolu olmadığını dile getirerek bilinçli bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Yeşilağaç, "Söyledik! Tekrar altını çizerek vurguluyoruz. Kapıları kapatmak çözüm değildi. Korona ile Bilinçli bir şekilde mücadele etmek gerekir. Kapıköy açılmalı. Kontrollü turizm mümkündür" cümlelerini kullandı. 

ANTALYA'YA RUS GELİRKEN VAN'A NEDEN İRANLI GELMİYOR?

Van'da esnaf ve turizmciler Kapıköy'ün giriş çıkışa açılmasını talep ederken Antalya'ya Rus turistlerin geldiğini Van'a neden İranlı turistlerin neden gelemediğini soruyor. Dış ülkelerden uçak seferlerinin başlamasıyla ülkeye turistler girebilirken İran'la olan sınırın da açılması gerektiğini vurgulanıyor. 

KENTTE FİKİR AYRILIKLARI

İş dünyasının yanı sıra Van'da bir çok vatandaş da sınırların açılmaması gerektiğini vurguluyor. İranlı turistlerin kente giriş yapmasıyla vakaların artışa geçeceğini kaydeden vatandaşlar sınırların açılması noktasında beklenmesi gerektiği yorumunda bulunuyor. 

Editör: Wan Haber