Van'ın lider medya kuruluşu WanHaber.com, okurlarına yeni bir pencere açıyor. 

WanHaber.com'da başlayan 'Söz Milletin' sayfasında vatandaşlar kentteki son gelişmelerle alakalı görüşlerini bu haberin altına yorum yazarak aktarabilecek.

Sizde hemen 'Van'da son zamanlarda hızla artan vaka sayıları' hakkındaki görüşlerinizi yorum kısmından gönderin, yayınlayalım.

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin...

https://www.instagram.com/wanhaber/

https://twitter.com/wanhaber

https://www.facebook.com/wanhaber

https://www.youtube.com/wanhabercom

Mobil Uygulamalarımızı Gördünüz Mü?

WanHaber.com IOS uygulamasını indir

WanHaber.com Android uygulamasını indir

VANLILARIN KORONAVİRÜS HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ

Erhan: Umursanaz insan sayısı fazla bana bir şey olmaz. Bahanesi olursa geçiririm. Kültür kendimize yaratmamışız. Sanki sosyal mesafe utançlık veriyormuş gibi halen taziye çadırları kuruluyor. Yani virüs umursanmıyor. Halbuki acil hastanneye gitmek isteyenler gidemiyor. LÜTFEN BİLİNÇLİ OLALIM.

Emrah Sarı: Öncelikle Van'a bu illeti batı ve maalesef Umreden gelen vatandaşlarımız getirdi sonrası malum köy halkı bize bişi olmaz bulaşmaz diye şimdilerde Van’ın adı haber bültenlerinde önü alınamıyor diye söyleyen Prof Mehmet Ceylan.

Emrah Sarı: Kurallara uymayanları direk cezaevine Atacanki caydırıcılığı olsun para cezasıyla bu işler olmaz.

MSH: Karşımızdaki görünmeyen bir düşman olduğu için halk olarak rehavete kapılıyoruz oysa ki karşımızdaki çok güçlü bir düşman var lütfen bilinçli olalım tebbirli olalım izolasyona ve sosyal mesafeye dikkat edelim ve evde kalalım sağlıklı mutlu yarınlar için...

Turgun B:
1) En başından Van halkı ne yazık ki ciddiye almadı. Bilinçsizlik ve cehalet 
2) Tanıdıktan bulaşmaz gibi bir düşünce hakim. 
3) Van'ın hijyen alışkanlığı ile de ilgili temizliğine yeterince dikkat eden bir halk yok Van'da 
4) Yetkililer sorumsuz davrandı hala marketlerde maskesiz insanlar alışveriş yapıyor defalarca 155, Sağlık müdürlüğü ve Zabıtaya şikayet ettim hiç bir şey yapılmadı.
5) Sokağa çıkma yasağı bile doğru düzgün uygulanmıyor şu an bile burada trafikte araçlar dışarda çocuklar var.
6) Anne-babalar çocuklarına karşı yeterince sorumlu davranmıyor anne yada baba olmak sadece biyolojik bir şey değildir.

Vanlı Hakan: Yorum yazarken daha seviyeli olmanız lazım insanlarımız kuralları yerine getirmek ve daha temkinli olmaları lazım inşaAllah biran önce aşı bulunur ve tüm dünya kurtulur Van güzel insanlari

Kadir Can: Allah kabul etmesin bu milletin vebali onların boyuna muhtarı yakalayıp ömür boyu versinler.

Bedirhan: Hacı Osman Cami civarı çok riskli şu an çoban mevsimi olduğu için çok kalabalık gruplar halinde çoğu maskesiz şekilde toplanıyorlar buna bir çare bulunmazsa çok büyūk sıkıntılara neďen olur.

Vatandaş: Van'da 1 ay sokağa çıkma ysağı getirilmeli.

Tuğçe S: Sokağa Çıkma yasağı ve cezalar arttırılmalı.

Hekime Mevan: Arkadaşlar durum vahim evimizde kalalım.

Betül: Bizim halkımız ölüye sonradan kıymet veren mevlid verip bak ben sevap işledim diyen gösteriş yaparak adını yüceltmek isteyen bi halk.ve ben bir Vanlı olarak utandım sizden sizki bir taziyeye yüzlerce taziye sebebi olmak için sebep oldunuz. Şahsım adına uydum kurallara ama siz herşeyi al başa ettiniz sizden şikayetçiyim bize birşey olursa sebep sizsiniz ve 1 ay sokağa çıkma yasağı inanınki düzeltir herşeyi yasak istiyoruz.

Zeki Sarı: İçişleri bakanı ihmali olanlar hakkında gerekeni yapmalı. En üstten başlayıp bence çünkü sahipsiz memeleket sahip çıkan yok anlayan anlamıştır. Bakınca görülüyor ihmal sadece muhtarda değil bence geniş bakmak lazım vesselâm.

Özgür: En büyük savaş,cehalete ve gericiliğe karşı yapışan savaştır. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk “

Vanlı3365: BÜTÜN DÜNYA DIŞARI ÇIKMAYIN DEDİKÇE BU AP... TAZİYE ÇADIRI KURUYOR. ULAN 21.YY'DA YAŞIYORUZ BU NE AYMAZLIK BU NE CAHILLIK. ÖNCELİK MUHTAR DAHİL TAZİYE SAHİPLERİ CİNAYETE TEŞEBBÜSTEN YARGILANMALI. EMSAL TEŞKİL EDEN CEZALAR OLMALI YOKSA DAHA ÇOK BU KONULAR OLMAYA DEVAM EDER..

Servet: Benim fikrimce van çok riskli. Normalleşme olmamalı şimdi. İnsanları da çok duyarsız.

Ali: Betül hanimin yorumu cok guzeldi helal olsun

Esnaf: Ne yaparsan yap bu millet PTT banka sosyal yardımlaşma önlerinden ayrılmaz bu kadar ne dağıtıyor devlet anlamadım hep milletimi suçlu kuyruğa sokan kim çalışan üç memur kuyruktakiler 500 kişi kaç aydır evdeyiz 1.5 ne kadar kalacağız belli değil başta 1 ay sokak cikma yasağı ilan etseydi bunlar olamazdı neymiş ekonomi ne ekonomisi ya.

Deli: Maalesef öyle bi ortamdayiz taziyeye gidenler çok sahit oldum sirf dedikodu olsun muhabetleri tarla olsun hayvan olsun yani kisaca kimse õlen kisiden bahsetmiyor.

Vanlı: bostaniçi tokilerinden sesleniyorum ne olur insanlar hergün dağ gezilerine çıkıyor buralarda bütün çocuklar hergün akşama kadar dışarda güvenlik güçlerine sesleniyorum validen rica ediyorum ne olur bi çare bulun biz evden çkmıyoruz bunlar eve girmiyor.

Bu alan sürekli güncellenmektedir.

Editör: Wan Haber