Moderatörlüğünü Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın yaptığı toplantıda, sektör temsilcileri değerlendirmede bulundu. Üç saati aşkın süren toplantıda otelcilerin yaşamış olduğu sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında yapılacak girişimler değerlendirildi. Toplantıda konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, turizm sektörünün oluşturduğu istihdam ve kentin tanıtımı noktasında üstlendiği misyonun tartışılmaz olduğunu belirterek, son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntıların bu sektörü de etkilediğini, ancak oda olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Takva, “Özellikle otelcilerimizin dile getirdiği korsan konaklama sorunu, kuşkusuz kentteki diğer kamu kurumlarının koordinesi ve işbirliği ile çözüm bulması gereken önemli bir sorundur. Odamıza üye otelcilerimizin toplantıda dile getirdikleri tüm sorunların çözülmesi için yetkili kurumlar nezdinde her türlü girişimde bulunacağız. Turizm sektörü kentin aynasıdır, tüm Vanlıların bu sektöre sahip çıkması gerekiyor” dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Beyaz ise; sektörün çok ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, ortak hareket edilmediği sürece bu sorunların devam edeceğini kaydetti.

Otelcilik faaliyetinde bulunan oda üyeleri ise; kentte belirli alanlarında kayıt dışı konaklama faaliyetlerinde bulunulduğunu, bunun sonucunda sektörde önemli ölçüde haksız rekabet oluştuğunu, yaşanan bu durumun ortadan kalkması noktasında kurum ve kuruluşların çalışmalar yapması gerektiğini belirtiler.

Editör: Wan Haber