Kars Akkaya’da görev yapan Van'ın Erciş İlçesi Ulupamir Mahallesi nüfusuna kayıtlı Teğmen İbrahim Ulu, uzun namlulu silah ile kafasına ateş ederek yaşamına son verdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Zehra Özdilek'in haberine göre Şahnalar köyü 3. Hudut Taburu’nda görev yapan teğmen İbrahim Ulu, 23 Eylül’de bölük komutanının odasında alnından vurulmuş olarak bulundu. Nişanlı olan Ulu, geride bıraktığı intihar mektubunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli bir subayı olarak hayalleri olduğunu, komando ihtisası yaparak bu ülkeye borcunu ödemek istediğini belirterek “Ancak tabur komutanı Y.C.’ nin bağırıp çağırmaları, korku imparatorluğu kurmak istemesi, benimle beraber diğer subaylara, karakol komutanlarına sürekli bağırıp çağırması bitirdi beni. Yaşamaya, meslek hayallerime son verdi. Komando ihtisas başvuruma da olumsuz dönüş yaparak engeller zaten. Taburda kimsenin huzuru yok. Herkes meslekten soğumuş durumda. Cuma günü gelip 20 tane iş vererek pazar günü bitmesini istiyor. Biz genç rütbelilere yol göstermek, öğretmek yerine azar ve hakaretle bizi meslekten, yaşamaktan soğutuyor. İntiharımın sorumlusu Yasin yarbaydır. Bittim artık. Artık bu adamdan kurtulup Allah’ıma kavuşuyorum.”

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında  taburda görev yapan subay, astsubay ve erlerin ifadesi alındı. 

‘HARİTAYI FIRLATTI’
Astsubay E.Y., Ulu’nun tabur ortamında sevilen sayılan birisi olduğunu belirterek “Daha önce İbrahim teğmen ile geçen sohbetlerimizde işlerinin çok yoğun olduğunu ve tabur komutanı Y.C. tarafından sürekli baskı altında olduğunu, her zaman yaptığı işleri bahane ederek kendisini azarladığını ve bağırdığını söyledi. Bu olaylar nedeniyle intihar etmiş olabileceğini düşünüyorum” dedi. Er O.K., “Ben kulede nöbet tutarken yarbay Y.C. ile teğmen Ulu geldi. Duvarda asılı olan haritayı gösterip bağırarak ‘bu harita halen değişmedi mi teğmenim’ dedi ve harita tahtasını alarak Ulu’ya doğru fırlattı. Daha sonra Ulu yere eğilerek bacağını tuttu ve düşen tahta parçasını alarak duvara yasladı. Hiçbirşey demeden kuleden aşağı indi. Yarbay Y.C. ise tahta parçasını alarak kuleden aşağıya fırlattı” ifadelerini kullandı. İfadesi alınan asteğmen H.K., Uzman Çavuş K.Y. , Asteğmen H.U., Astsubay Ö.K., A.Ç., er B.S.,  M.Ö. ve H.Ç. de Ulu’nun tabur komutanı yarbay Y.C.’nin mobbingi sonucu intihar etme olasılığının olduğunu iddia etti. (Cumhuriyet)

Editör: Wan Haber