Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Örmetaş Mahallesi Muhtarı, mahallesindeki korona virüsü taşıyan hastaları yetkililerden gizlediği gerekçesiyle Van Valiliği tarafından açığa alınmıştı.

"BELKİ DE TÜRKİYE'DE İLK KEZ"

Konu ile ilgili açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Başkale ilçesine bağlı Örmetaş Mahallesi’ne ayın 7'sinde İstanbul'dan gelen bir vatandaştan pozitif test sonucu çıkınca köy karantinaya alınmıştı. Buradaki köyümüz hem jandarma ekiplerimiz hem de sağlık ekiplerimiz tarafından sürekli takip ediliyordu. Buradaki muhtarımız da ekiplerimize yardımcı olmadığı gibi zaman zaman da yanıltmaya çalıştığını tespit ettik. Dün köyde yapılan testte 8 kişi daha pozitif çıktı. Bundan dolayıda muhtarımızın hakkında soruşturma açtık. Hem de görevinden geçici olarak uzaklaştırıldı. Yani soruşturmalar neticesine göre hakkında işlem tekrar tesis edilecek.Muhtarımız ihmali ile dikkatsizliği ile köylümüzün hastalanmasına neden oldu bir anlamda. Onun için onun hakkında da cezai işlem uyguladık. Yani belki de Türkiye’de ilk kez Korona virüsü ile mücadelede bir muhtar eksik görev yaptığından dolayı ihmalkar davrandığından dolayı görevinden uzaklaştırmak zorunda kaldık maalesef" dedi.

MAHALLEDE VAKA SAYISI 20 OLDU

Sağlık ekiplerinin Örmetaş Mahallesi'nde yaptıkları sağlık taramasında 12 kişinin daha sonuçları pozitif çıktı. Daha önceki 8 vaka ile birlikte Örmetaş Mahallesi'nde vaka sayısı 20 oldu. Yetkililer, 7 Nisan 2020 tarihinde mahallede 1 vaka varken muhtarın ihmali sonucu vaka sayısın 20’ye çıktığını, Van’daki vakaların neredeyse yüzde 20’sinin bu mahalleden çıktığını söyledi.

TÜM TÜRKİYE'DE GÜNDEM OLDU

Van'da muhtarın yaptığı ihmalkar davranış tüm türkiye'nin gündemine oturdu. Ulusal medyada muhtarla ilgili yüzlerce haber okuyucuya aktarılrıken, sosyal medyada ise vatandaşlar tepki gösterdi.

Editör: Wan Haber