WanHaber.com - ÖZEL

Türkiye, 6.8 büyüklüğündeki depremle sarsılan Elazığ için dün akşam yeniden tek yürek oldu. Medya patronu Acun Ilıcalı, kendi kanalı olan TV8'de  Elazığ depremi nedeniyle zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Birçok ünlü isim, iş insanı ve binlerce vatandaş bu kampanyaya katkıda bulundu.

Acun Ilıcalı'nın başlattığı yardım kampanyasında TV8 reklam gelirlerinin dışında tam 51 milyon TL bağış toplandı. Ilıcalı, reklam gelirleriyle beraber toplam bağışı ise bugün Instagram sayfasından duyurdu. Ilıcalı, programdan elde edilen reklam gelirleriyle birlikte ise son rakamın 60 milyon TL'yi geçtiğini açıkladı.

VANLI İŞADIMDAN REKOR BAĞIŞ

Rixos Otelleri sahibi Vanlı iş adamı Fettah Tamince, TV 8'de Acun Ilıcalı'nın hazırladığı yardım kampanyasına katıldı. Elazığ'da meydana gelen deprem için 250 Bin TL nakdi yardımda bulunan Tamince, Elazığ'da depremden etkilenen 50 aileyi de otellerinde misafir edeceğini açıkladı. 

FETTAH TAMİNCE KİMDİR?

1972 yılında Van'ın Çaldıran ilçesinde dünyaya gelen Fettah Tamince, ilköğretimini Çaldıran İlkokulu'nda tamamladı. İlkokul eğitimden sonra eğitimine Antalya ve Almanya da devam eden Fettah Tamince ilk ticari girişlimlerine üniversite yıllarında başladı.

Fettah Tamince'nin sahibi olduğu şirketlerin faaliyet ve yatırım alanları bugün, turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörleri kapsıyor. Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya'da projeler hayata geçiren Fettah Tamince, ilk 5 yıldızlı lüks oteli olan Labada Oteli 2000 yılında Antalya Çamyuva'da denize sıfır konumdaki alanda 180 odalı inşa etti.

Haliç Port ihalesini alan Tamince, Ayrıca Tamince, Rixoz Oteller zinciri ile yurt içinde ve yurt dışında 30''a yakın oteli bulunuyor. Star Medya Grubu, 2009 yılında Fettah Tamince tarafından Ethem Sancak'tan satın alınmıştı. 2013 Nisan ayında bu grubun yüzde 50'sini Azeri Socar Grubu'na satmıştı. Grupta geri kalan yüzde 50 hissesini 2014 mayıs ayında işadamı Ethem Sancak'a satarak medyadan çıkmıştı. Temmuz 2014 ayında da Star Medya'nın yüzde 50'sini sattığı SOCAR Grubu'ndan aynı miktarda hisseyi geri alarak medyaya dönmüş oldu.

Fettah Tamince, Kürtçe, Türkçe, Arapça, Almanca, İngilizce ve Rusça bilmektedir. Fettah Tamince, Duygu Tamince ile evlidir. İbrahim, Hatice ve Zeynep adında 3 çocuğu vardır.

Editör: Wan Haber