Vanlı işadamı Servet Yenitürk, Ankara Dikmen’de Yenimed adıyla C sınıfı bir hastaneyi hizmete açtı. Van’da ve Ankara’da önemli işler yürüten, kentte önemli yatırımları bulunan iş adamı Servet Yenitürk’ün Yenimed adıyla kurduğu hastane açılışına önemli isimler katıldı. Aylardır hazırlıkları sürdürülen ve çalışmaları tamamlanan hastanenin açılışına Başbakan eski Yardımcısı Beşir Atalay, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van eski milletvekilleri Cüneyit Karabıyık, Mustafa Bilici, Halil Kaya ve İkram Dinçer gibi isimlerin yanı sıra Van ve Ankara’nın iş dünyasından da önemli isimler katıldı. Açılış öncesi düzenlenen resepsiyonda hastane Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk, konukları ile yemekte bir araya geldi. Yemeğin ardından ise açılış törenine geçildi.

Açılış kurdelesini Başbakan eski Yardımcısı ve Van Milletvekili Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci ile Yenitürk birlikte kesti. Dualarla başlayan törenin ardından kurdeleyi kesen Van Milletvekili Beşir Atalay, yatırımından dolayı Yenitürk’ü kutladı. Hastane ile ilgili memnuniyetini dile getiren Atalay, bu yatırımın bir Vanlı iş adamı tarafından yapılmasını takdir ile karşıladığını dile getirdi.

5-272.jpg

Diğer siyasetçiler ve katılımcılar da Yenitürk’ün sağlık alanındaki bu yatırımı ile ilgili görüşlerini paylaşırken, tam donanımlı C sınıfı hastane ile ilgili beğenilerini dile getirdiler.
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de, Van’da olduğu gibi Ankara’da da yatırımları devam eden Yenitürk’ün bu çalışmalarının devam etmesini görmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Ardından değerlendirmelerde bulunan Yenimed Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Servet Yenitürk ise; “Yılladır memleketimizde ve başkentte önemli işler sürdürüyorum. Bir Van aşığı olarak Van’ıma, memleketime yıllardır tüm zorluklara rağmen yatırım yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Van ile birlikte Ankara da bizim şirketimizin önemli yatırım alanlarından birisi oldu. Bildiğiniz gibi sağlık daha 12-13 yıl öncesine kadar adeta can çekişen bir sektör iken bugün gelinen noktada ülke ve Van gibi doğu illerinde önemli hastaneler yapıldı. Van son 5 yılda iki önemli 5 yıldızlı hastaneye kavuştu. Bununla birlikte yeni bir dev hastane daha yapılıyor. Bunlar bizim insanımızın hakkettiği yatırımlardı. Zira uzunca yıllar insanlar tedavi olmak için Ankara’ya gelip hastane koltuklarında heba oluyorlardı. Bugün hamdolsun ki insanlarımızın kendi memleketinde tedavi olma, istediği doktora gitme şansı var” dedi.
Yıllardır hizmet sektöründe önemli işler yaptığını belirten Yenitürk, bu anlamda tecrübeyi bir hastane ile devam ettirme hedefiyle hastaneyi açtıklarını söyleyerek; “Ankara gibi tüm hizmetlerin ileri seviyede olduğu bir kentte biz de sağlık alanında böyle bir yatırım için niyetlendik. Umarım bu yolda Allah bizi utandırmaz. Yatırımımız Ankara’da ama bizim kapımız gece gündüz Vanlılara açıktı. Bu hastane aynı zamanda Vanlıların bir evidir. Ankaralı vatandaşlarımızla birlikte Van’dan gelen hemşehrilerimizin de hem sağlık hizmeti alacağı hem de bir dost kapısı olarak göreceği bir kuruluştur. Hızla devam eden sağlıktaki önemli yatırımlara biz de böyle bir girişim ile destek vermiş olduk. Umarım hayırlı uğurlu olur” diye konuştu.

4-374.jpg

Dikmen’de açılan hastane, tam donanımlı C sınıfı hastane olarak hasta bakmaya başladı. Yenimed Tıp Merkezi; iç hastalıkları (dahiliye), genel cerrahi, üroloji, laboratuvar, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları, diyetisyen, ağız ve diş sağlığı, kozmetoloji, kulak burun boğaz, evde sağlık hizmetleri gibi birçok dalda sağlık hizmetleri verirken, kozmetik ve saç ekim merkezleri ile de şimdiden önde gelen sağlık merkezlerinden birisi olarak görülüyor.

Editör: Wan Haber